Cser-Palkovics András mondta az első beszédet

2023.11.11. 14:49

Elkezdődött a Fidelitas 20. kongresszusa Székesfehérváron

A székesfehérvári Sóstói Stadionban kormánytagok és a Fidesz vezetőinek jelenlétében Cser-Palkovics András beszédével kezdődött el szombaton kora délután a Fidelitas 20. kongresszusa, miután Farkas Dániel, a szervezet elnöke kijelentette: Székesfehérvár egy olyan város, ahol a fidelitaszosok már bizonyítottak. Cser-Palkovics András polgármestert „a csapat ikonikus alakjának” nevezte.

Tihanyi Tamás

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A városvezető a nemzet történelmi fővárosának felelősségéről beszélt, hiszen a székesfehérváriaknak nem csak azzal kell foglalkozniuk, ami őket közvetlenül érinti, a történelmi felelősség ennél távolabbra mutat, s ennek része a fiatalokkal való foglalkozás is. Egyebek mellett azt mondta, az értékeket minden egyes településen meg kell védeni, ezt a feladatot pedig a Fidelitas fiataljainak fel kell vállalniuk, tenniük kell azért a közösségért, amelynek már diákként tagjai lettek. Ha másként is látják a világot, a polgármester hiszi azt, hogy alapvetően ugyanolyan értékek mentén teszik ezt, mint amit az idősebb jobboldaliak képviselnek. Cser-Palkovics András elmondta: közös erővel olyan világot kell építeni, amit nyugodt szívvel adhatnak tovább. Arra intett, hogy az emberekkel való foglalkozás nem öltönyben és nyakkendőben kezdődik, hanem a mindennapokban az emberek problémáinak meghallgatásával, a velük való törődéssel és a segítségnyújtással.  

Fotó: Nagy Norbert / FMH

A konferencia Menczer Tamásnak, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkárának beszédével folytatódott.

Az esemény sajtónyilvános részében még beszélt a konzervatív fiatalokhoz Nagy István agrárminiszter, Bóka János, európai ügyekért felelős miniszter, Varga Judit, az Európai Ügyek Bizottságának elnöke, Gál Kinga európai parlamenti képviselő, a Fidesz alelnöke, Tóth Edina európai parlamenti képviselő, Faragó Csaba, a Századvég Alapítvány külügyi igazgatója. Többen szóltak a jövő évi európai parlamenti választás fontosságáról, a megszólalók szerint véget kell vetni Brüsszelben a kettős mércének, harcolnunk kell a szuverenitásért. Mindenkinek ki kell vennie a részét a változásból, kitartóan és legjobb tudásunk szerint kell küzdenünk érdekeink érvényesítéséért, mert a tét soha nem volt nagyobb. Természetesen a felszólalók több nézőpontból beszéltek a migrációról, a háborús helyzetről, a „veszélyek koráról”, szóba kerültek a magyarországi és az európai állapotok, a baloldal felelőtlen és veszélyes politikai manőverei is. A magyarok jövőjét magyaroknak és nem másoknak kell írniuk, hangzott el.   

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában