Virágokkal teli megállók

2023.11.14. 15:30

Egy színes történet, aminek csak nyertesei vannak

Augusztusban kezdődött minden, amikor a lepsényi buszmegállók új ruhát kaptak: virágokat! Összefogtak a helyiek, hogy a település 11 buszmegállójában együtt teremtsenek valami szépet.

Hajdú Marianna

Egy lepsényi virágos buszmegálló, ahol helyi kezdeményezésre születnek a szebbnél szebb virágágyások

Forrás: Borsos György

Először a Vasút utcában kezdődött a változás, Bálint Jánosné Piroska és Szabó Attiláné Marika vezetésével. Hamarosan mások is csatlakoztak, és öt további buszmegállóban kezdődött a virágosítás, az öntözés, ültetés, díszítés. Néhány héten belül ezek a kis zöld sarkok nem csak a szemnek, hanem a léleknek is örömet okoztak.

Néhány helyen ugyan megrongálták a növényeket, de a lepsényiek nem adták fel, és továbbra is gondozták a virágos területeket. Három hónappal később büszkén mondhatják, hogy megérte a fáradozást. A virágok gyönyörűen pompáznak, és a helyiek, valamint az utazók is vigyáznak rájuk.
A virágos kezdeményezés nem csak szépíti a várost, hanem jó benyomást is kelt mindenkiben.

A Lepsényi Értéktár Bizottság tagjai rendszeresen dokumentálták a változásokat, és megosztották a fotókat a közösségi médiában. Ezek a képek nem csak a projekt sikerét bizonyítják, hanem azt is, hogy képtelenség eldönteni, melyik buszmegálló melletti virágágyás a legszebb. A zsűri döntött: mind gyönyörű! Novemberben aztán a Polgármesteri Hivatalban minden résztvevő megjutalmaztak, ami arra is jó lehetőseg nyújtott, hogy mindenki megoszthatta tapasztalatait, és bár néhányan nem vigyáznak a virágágyásokra, a közösség nagy része nagyra értékeli az önkéntesek munkáját. Salamon Béla, Lepsény polgármestere köszönetet mondott a résztvevőknek:

Hálásak vagyunk mindenki munkájáért, és reméljük, hogy a jövőben is folytatódik ez a csodálatos kezdeményezés. 

A település vigyázz a szépen gondozott a virágos területekre, és értékeli az állhatatos munkát, amivel gondozzák a létrehozott “virág oázisokat”. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában