November végén lesz a döntő!

2023.11.09. 17:00

Bodajki és csákvári diák is esélyes a Magyarság KicsiNagykövete címre

A Magyarság KicsiNagykövete vármegyei kihívásán kiválóan szereplő fiatalokat köszöntötték a Nádasdy-kastély impozáns termében, az Ősök Csarnokában csütörtökön. Az országos döntőben két csákvári és két bodajki diák képviselheti vármegyénket.

Borsányi Bea

A csákvári diákok felkészítő tanárukkal, Némediné Varga Judittal és Tessely Zoltán, országgyűlési képviselővel

Fotó: Némedi Judit

A Magyarság KicsiNagykövete kihívás célja segíteni a diákok önfejlesztését, kreativitását, tehetségük kibontakoztatását, hogy sikerélményre és elismerésre tegyenek szert, motiváltabbak legyenek a tanulásban, és büszkék legyenek magukra és magyarságukra. A versenyben 10-12 éves, azaz 4-6. osztályos diákok mérethetik meg magukat. Az első két, online kör után a legjobb harminc jutott be a vármegyei döntőbe, ahonnan aztán október közepén a négy legjobb nyerte el a jogot, hogy az országos döntőben képviselhesse Fejér vármegyét. A finálét november 30-án rendezik, a tét pedig a magyarság KicsiNagykövete cím, valamint a magyarság agrár, kultúr és sport attaséja címek elnyerése. Fejérből az említett címekre esélyes:

KicsiNagykövet: Bakó Nóra (Bodajk)

KicsiAgrárAttasé: Kiss Sándor (Bodajk)

KicsiKultúrAttasé: Víg Bendegúz (Csákvár)

KicsiSportAttasé: Freész Réka (Csákvár)

A csákvári diákok közül Koós Izabell különdíjat kapott, de Hajagos Sára, Németh Kornél és Szabó S. Nimród is jutalomban részesült. Ők is megérdemlik, hogy név szerint említsük őket, hiszen több mint ezren indultak Fejér vármegyében a versenyben. 

A verseny vármegyei döntőjének eredményhirdetése Nádasdladányban
Fotó: Némedi Judit

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában