Sikkasztás

2023.11.15. 11:30

Az üzemanyagtöltő állomás bevételéből tulajdonított el pénzösszegeket egy nő

A Dunaújvárosi Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett sikkasztás bűntette és további bűncselekmény miatt vádat emelt az ellen a nő ellen, aki egy üzemanyagtöltő állomás bevételéből tulajdonított el különböző összegeket.

Feol.hu

Fotó: Csapó Balázs / Kisalföld

A vádirat szerint a nőnek a feladata volt egy dunaújvárosi üzemanyagtöltő állomáson a vevők kiszolgálása és a pénztár kezelése. A vádlott anyagi helyzete megromlott, amelyen úgy akart javítani, hogy 2020. augusztusa és 2021. májusa közötti időszakban az üzemanyagtöltő állomás napi bevételéből különböző összegeket tulajdonított el és abból      - többek között - rezsitartozását rendezte.

A vádlott a cselekménye leplezésére a bevételt igazoló pénztári bizonylatokat meghamisította, azokat kisebb összegre módosította, mint ami a tényleges napi bevétel volt. A nő a cselekményével összesen 5.500.000,- Ft kárt okozott az üzemanyagtöltő állomást működtető cégnek, amely azóta sem térült meg.

Az ügyészség vádiratában szabadságvesztés büntetés kiszabását, közügyektől eltiltást, valamint a sértett cég által előterjesztett polgári jogi igény elbírálását indítványozta. - tájékoztatott a Fejér Megyei Főügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában