Megérkeztek a növendék csukák

2023.11.10. 11:00

Átmeneti horgászati tilalom a Velencei-tavon!

Összesen 3000 kg növendék korú csuka telepítését tervezik a Velencei-tavi Visszatelepítési és Állomány-fejlesztési Program keretében.

Tihanyi Tamás

Az érkezett csukák többsége kifogható méret alatti példány

Fotó: MOHOSZ

Amint azt a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége jelezte, csütörtökön csukák érkezésével folytatódott az őszi haltelepítése program, ám az előre jelzett 200 kg-nál többet, összesen 300 kg növendék, zömében egynyaras korosztályú példányt sikerült a dinnyési tógazdaságtól elhozni és a vízbe helyezni. A halak 40-50 dekagramm körüli átlagtömeggel, testhossz szerint 20-50 centivel, többségükben kifogható méret alatti példányok.

A telepítést a szúnyog-szigeti hajóállomásnál hajtották végre, a tó többi részére a későbbre ígért állományból, lehetőség szerint minél több partszakaszon és várhatóan még novemberben helyeznek majd csuka ivadékot. A halőrök jelezték: a csütörtöki telepítés helyén átmenetileg a jövő hét végéig   a ragadózófajokra általános horgászati korlátozást vezettek be. Ennek értelmében a térképen sárga színnel jelölt területen belül november 9 és 19 között, azaz jövő vasárnapig tilos ragadozó halra horgászni, és az esetlegesen fogott ragadozót megtartani.

A térképen sárga színnel jelzett területen belül tilos ragadozóra horgászni a jövő hét végéig
Fotó: MOHOSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában