Bukfenc és Tobi

2023.11.06. 16:00

A Sóstói Vadvédelmi Központ különleges mókusai

A Sóstói Vadvédelmi Központ nem csak menedéket nyújt, otthont is ad azoknak az állatoknak, amelyek már nem képesek visszatérni a vadonba. Bukfenc története is itt kezdődik, aki egy tragikus baleset következtében került a központ gondozásába.

Hajdú Marianna

A Sóstói Vadvédelmi Központ rehabilitált mókusai külön utakon járnak. Tobi a szabadban építi fészkét, míg Bukfenc örökre a központ "kismókusa" marad

Forrás: Sóstó Vadvédelmi Központ/Babos Rita

Bukfenc koponyasérüléssel érkezett a Sóstó Vadvédelmi Központba, és habár testileg meggyógyult, mozgáskoordinációs problémái miatt nem lehetett szabadon engedni – tudtuk meg Csete Gábortól, a központ vadvédelmi szakemberétől.

Bukfenc a központban azonban nem csak biztonságot talált, hanem szeretett is Babos Rita önkéntes gondoskodásában, aki személyes gondozójává vált.

Tobi esete ellentétes Bukfencével. Ő a központ gondozásában épült fel és erősödött meg annyira, hogy a központ környékén engedték őt ismét a szabadba, ahol éppen fészekrakás közben sikerült a napokban megfigyelni. Tobi világos bundája és egyedi habitusa révén könnyen felismerhető volt az egykori gondozói számára, akik büszkén számolhattak be a sikeres rehabilitációról. 

Mindkét kis mókus idén került be a vadvédelmi központba, néhány hónaposak csupán, de nekik szerencséjük volt. A szeretetteljes és szakértő gondoskodásnak köszönhetően, még sokáig csodálhatjuk őket. Tobit a központ közelében lévő erdőben, Bukfencet pedig a vadvédelmi központban, egy szabadtéri kifutóban láthatjuk, amikor ellátogatunk hozzájuk.

A Sóstói Vadvédelmi Központ e két kis mókuson keresztül is megmutatta, hogyan képes az emberi gondoskodás és szakértelem támogatást nyújtani az állatok védelméhez és jólétéhez.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában