Megnyitotta kapuit az új bölcsőde

2023.11.22. 13:59

A múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett Seregélyes (galéria)

Kívül színes, belül hívogató, melegséget, családias hangulatot árasztó bölcsőde nyitotta meg kapuit a seregélyesi gyerekek előtt. Az ünnepélyes megnyitó idején már huszonhat kisgyermek tölthette napját az új intézmény falai között.

Héjj Vivien

Fotó: Fehér Gábor / FMH

Új bölcsődei szárnnyal bővült a seregélyesi Hétszínvirág Baptista Óvoda épülete, melyben november elején kezdődhetett az oktató-nevelő munka. A kisgyermekek láthatóan jól érzik magukat az új környezetben, s napról napra fedezik fel a csoportszobákban megbújó játékokat, foglalkoztatókat.

Az épület ünnepélyes átadójára szerdán került sor. A kívül hívogatóan sokszínű, belül meleg, családias hangulatot árasztó, intézmény immáron hivatalosan is megnyitotta kapuit a jövő nemzedéke előtt.

– Ez az esemény nagyobb jelentőséggel bír, mint pusztán az óvoda épületének kibővítése: ez a lépés a gyermekek iránti elköteleződésünket szimbolizálja. Az új épületrész nem csupán falakból áll, hanem biztonságot, szeretetteljes környezetet teremt a legifjabb seregélyesiek számára. Szeretném hangsúlyozni, hogy az új bölcsőde nem csupán egy hely, ahol a gyerekeiket reggelente hagyhatják a szüleik, hanem egy olyan közösségi tér, ahol partnerségben dolgozunk azért, hogy a gyerekek számára a legjobbat nyújthassuk. Az óvoda és a bölcsőde nemcsak egy épület, hanem egy befogadó, tanulást ösztönző közeg, ahol a gyermekek képességeiket, kreativitásukat és érdeklődésüket fejleszthetik, tehetik mindezt nagy szeretetben és méltó, 21. századi környezetben – mondta Horváth Sándor, Seregélyes polgármestere.

 

Az európai uniós forrásból, mintegy 365 millió forintból megvalósuló bölcsőde kapcsán Varga Gábor országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a múltból a jövőbe vezető út fontos állomásához érkezett Seregélyes. Mint mondta, minden társadalom, közösség megítélését meghatározza, hogyan bánik a fiataljaival és az idősekkel.

– Egy ilyen beruházás nem szól, és nem szólhat másról, mint a jövőről, az eljövendő nemzedékek biztonságáról és fejlődéséről. Kiemelten fontos a település életében, hogy már a legkisebb seregélyesi gyerekek is kiváló körülmények között járhassanak köznevelési intézményekbe. A magyar kormány számára a legfontosabb érték a család és a gyermek. Ez a legszélesebb értelemben vett nemzeti és közügy. Magyarország jövője a gyerekeinkben épül. Úgy gondolom, a mai, rohamosan átalakuló világunkban fejlesztések nélkül egyetlen település versenyképessége sem garantálható – hangsúlyozta Varga Gábor, aki arról is beszélt, az új intézmény nagy segítséget jelent a szülők számára abban, hogy visszatérjenek a munkaerőpiac világába.

A fenntartó Baptista Szeretetszolgálat képviseletében Szabó Csaba oktatási főigazgató beszédében a 2022-ben elhunyt baptista lelkész, Szenczy Sándor életének egyik alaptételét, a két kenyér és az öt hal történetét idézte fel. Úgy fogalmazott: a tenni akarás Isten áldásával valósággá válhat.

Az ünnepélyes szalagátvágás előtti pillanatokban Kovács Dániel baptista lelkész és Maksai Attila református lelkész kért áldást az új, két csoportszobás intézményre, mely jelenleg is telt házzal működik, huszonhat kisgyermek mindennapjait teszi tanulásban és élményekben gazdaggá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában