Közmeghallgatás Polgárdiban

2023.11.28. 11:30

A megvalósult tervek mellett a jövőbe is betekinthettek a város lakói

Hétfőn Polgárdi lakossága először láthatta a megálmodott új főtér nem mindennapi látványtervét.

Hajdú Marianna

A Polgárdi Városháza díszterme idén ismét megtelt érdeklődő polgárokkal a hagyományos év végi közmeghallgatáson. Az esemény modern kori követelményeinek megfelelően élő adásban is elérhető volt a város közösségi oldalán, lehetővé téve a távol lévő polgárdiak számára, hogy részt vegyenek a közösségi eseményen.

A közmeghallgatás célja elsősorban az volt, hogy a város vezetése számot adjon a város fejlődéséről, az elmúlt évben megvalósult fejlesztésekről, valamint bemutassa a jövőbeli terveket. Nyikos László polgármester beszédében kiemelte az óvoda és bölcsőde komplexum, valamint az új iskolaszárny sikeres átadását, továbbá beszélt a település központjában megépült új járdákról és parkolókról. Szó esett a Kossuth, az I. István Király utcai, és a Május 1. lakótelepi útépítési projektekről is.

A jövőbeli tervek kapcsán a városvezető részletezte a Béke utcai ivóvíz-gerincvezeték bővítését és az utca aszfaltozását, a Batthyány utcai útfelújítást, valamint a katolikus temetővel szomszédos új parkoló építését. Külön figyelmet kapott az új városi főtér koncepciója, amelynek kialakításának terveit most mutattak meg először a lakosságnak.

A meghallgatás során a lakosság részéről többek között a kerékpártárolók telepítésével kapcsolatos kérdések merültek fel, amelyek a települési buszmegállókban, a vasútállomáson, valamint a Május 1. lakótelepen hiányolnak. Továbbá érintették a vasúti és autóbusz-közlekedés összehangolását, a Május 1. lakótelepen tervezett zárt szemeteskonténer-tárolókat, a Munkácsy lakótelep és más városrészek csapadékvíz-elvezetési problémáit, valamint a városi lakótelepi fejlesztési koncepciót.

A polgármester ezen felül bejelentette, hogy a polgárdi hulladékudvar július 1-jétől térítésmentesen vehető igénybe. A közmeghallgatás zárásaként Nyikos László megköszönte a polgárok részvételét és értékes hozzászólásait, amely a közösség és a helyi kormányzat közötti folyamatos párbeszéd fontosságát jelzi.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában