Közösségi összefogás

2023.11.10. 11:30

Idős abai házaspár maradt átmenetileg otthon nélkül

Miután otthonuk tetőszerkezete teljes terjedelmében leégett kedden, egy idős házaspár maradt átmenetileg otthon nélkül. Aba lakói egy emberként fogtak össze, hogy segítsék a nehéz helyzetbe került családot.

Héjj Vivien

Teljes terjedelmében lángra kapott a családi ház tetőszerkezete

Forrás: Aba Város Önkormányzatának hivatalos oldala / facebook

Amint arról beszámoltunk, a napokban kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete Abán, a Petőfi Sándor utcában. A lángokat a sárbogárdi hivatásos tűzoltók eloltották, így szerencsére a tűz nem terjedt tovább a lakótérre, ám az anyagi kár így is jelentős.

A helyi magánszemélyek és vállalkozók egy emberként fogtak össze, hogy segítsenek a nehéz helyzetbe került Ortner családnak abban, hogy mielőbb visszatérhessenek otthonukba. S hogy mi mindenre lenne szükség, azt egy helyi lakos, Kajdi Margit foglalta össze: jól jönne a férfi munkaerő a leégett törmelékek konténerbe pakolásához, valamint szükség van még ács szakemberekre, villanyszerelőre és fűtésszerelőre is.

Többen jelezték már, hogy anyagilag is szívesen támogatnák a nehéz helyzetbe került családot, s természetesen erre is van lehetősége a segítő szándékúaknak, akik jelentkezését Kajdi Margit fogadja a közösségi oldalon és a 20/256-0759-es telefonszámon.

Az anyagi kár jelentős, így jól jön a segítség
Forrás: Kajdi Margit

Ami a leégett ház tulajdonosainak lakhatását illeti, az önkormányzat arról számolt be, hogy az érintettek elhelyezése rövid távon megoldott, azonban az elkövetkező néhány hónapra szükség lenne arra, hogy az idős házaspár önálló lakásban élhessen.

– Az önkormányzat felajánlotta, hogy amennyiben ezt igénylik, akkor erre az átmeneti időre a korábbi háziorvosi rendelő épületébe be tudnak költözni. Ez ugyan nem lakás célú ingatlan, de átmeneti időre lakássá átalakítható, kisebb kompromisszumokkal – adta hírül a városvezetés.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában