Adventi készülődés

2023.11.24. 14:00

A betlehem egy hete már áll és hamarosan érkeznek a figurák is!

„Hamarosan kopogtat a december, elfogytak a lapok a naptárból, közeledik az adventi időszak” – írta közösségi oldalán Vértesboglár polgármestere a betlehem felállítása után, amibe a jövő héten megérkeznek a szereplők és felállítják a falu karácsonyfáját is.

Borsányi Bea

A betlehemépítő csapat elvégezte munkáját

Fotó: Vértesboglári Önkormányzat

A községben flottul megy minden az adventi készülődés kapcsán. Nem csoda, hosszú évek óta megvannak az „adventi brigádok”, akik pontosan tudják mikor és mit kell megcsinálniuk. Advent első vasárnapja előtt két héttel jön el a betlehem felállításának ideje, ami közel két évtizede ifj. Nágl Henrik vezetésével történik. Ennek megfelelően a múlt hétvége óta áll a fából készült jászol a templom előtti téren. Ahogy azt Sztányi István, polgármester elmondta, hétfőtől érkeznek a betlehemi szereplők, a gondosan karbantartott rongybabák, amik a régi önkormányzati hivatal egyik használaton kívüli helyiségében alusszák át az időt adventtől adventig. A bábukért, csakúgy, mint a falu karácsonyfájának feldíszítéséért a helyi általános iskola igazgatónője, Terjékné Hadlaczky Csilla felel. Ő szervezi meg minden évben a díszítő csapatot is. Vértesboglár a mintegy 6 méter magas fenyőt idén a szomszédos Bodmérról kapta ajándékba egy családtól, akinek gyermeke a boglári iskolában tanul. 

- Idén is úgy tervezzük, hogy az óvodások és az iskolások adnak műsort a betlehemnél advent vasárnapjain, a magasztos gondolatokat pedig a plébános, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke és jómagam fogalmazzuk meg és ezúttal is megtartjuk advent utolsó vasárnapján a közös halászlévacsorát. A jó levest az önkéntes tűzoltók főzik és a közösségi ház nagytermében a szülők tálalják fel – zárta a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában