Cél: modernizálás, a kórházi dolgozók munkájának megkönnyítése

2023.11.13. 13:30

14 gyógyszerosztó kocsival, valamint 3 speciális, többfunkciós betegággyal gazdagodott a Szent György Kórház

Közel 16 millió forintot fordított a Fejér Vármegyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház eszközbeszerzésre és oktatásra a közelmúltban a Howmet-Köfém Kft., valamint a Howmet Aerospace jóvoltából.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Immáron 30 éve annak, hogy a vállalat időről időre támogatja az intézmény modernizálást. A mostani alkalommal 40.000 USD-ral, átszámítva közel 16 millió forinttal járultak hozzá ahhoz, hogy megkönnyítsék, valamint magasabb színvonalra emeljék a betegápolást. Mint az erről tartott hétfői sajtótájékoztatón is elhangzott a kórház a támogatás összegéből 14 gyógyszerosztó, -és kötözőkocsit, valamint 3 többfunkciós betegágyat szerzett be. 

Katus István, a Howmet-Köfém Kft. vezérigazgatója nagyon fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást. Azt, hogy a nagyvállalatok támogatások formájában ’visszaadjanak’ valamennyit a városnak. A modernizálás mellett ezúttal is az volt a céljuk, hogy megkönnyítsék a dolgozók munkáját. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A vezérigazgató a kórház mellett arra is kiért, hogy az oktatási szférát is igyekeznek támogatni, mégpedig úgy, hogy lehetőséget biztosítanak arra, hogy a fehérvári oktatási intézmények kialakítsanak egy-egy okostantermet. 

Bucsi László, a Szent György Kórház főigazgatója a sajtótájékoztatón a dolgozók által elvégezett tanfolyamokról, oktatásokról beszélt, hiszen az eszközbeszerzésen túl, erre is fordítottak a támogatásból. 

– Az oktatások során több mint 100 dolgozó megtapasztalhatta azt, hogy hogyan kell úgy mozgatni a beteget, hogy közben ő maga se sérüljön meg. De emellett két kórházi dolgozó részt vett egy úgynevezett ATSL képzésen, amelyen megtanulhatták, hogy hogyan kell eljárni a súlyosan sérült, traumás betegeknél –.

A főigazgató továbbá azt is elmondta, hogy mennyire lényeges a megelőzés, akár a betegek mozgatása kapcsán, hiszen a megfelelő mozgatási technikával megelőzhető, hogy a betegmozgatást végző munkatárs megsérüljön. 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában