Karácsonyra hangolnak

2023.10.19. 13:00

Váli világító adventi kalendárium - már lehet jelentkezni!

Az elmúlt években egyre több településen készül adventi albak-kalendárium a helyi lakók bevonásával. Válban nem bíznak semmit a véletlenre: már most toborozzák az ablakdíszítőket.

Borsányi Bea

Tavaly a Templom soron "nyílt ki" az első ablak Válban

Fotó: váli önkormányzat

A községben úgy gondolták, jobb időben elkezdeni az előkészületeket, ezért a címben szereplő névvel nyilvános csoportot hoztak létre a közösségi oldalon. A csoportban nem csak jelentkezni lehet, ha valaki úgy gondolja, szívesen feldíszíti az ablakát, de úgy tervezik, itt teszik majd közzé, Vál melyik utcájában és melyik ablakában gyúlnak fel a soron következő nap az adventi fények. Természetesen bárki jelentkezhet, de idén szabályok is vannak!

A jelentkezésen és a díszítésen felül az egyik ilyen az, hogy a jelentkezőre jutott dátum napján 17 órakor kell felkapcsolni a világítást. Vállalni kell azt is, hogy a dekoráció első kivilágításának napján 17-19 óra között az utcán némi aprósággal – meleg teával, süteménnyel – kínálja az érkezőket, hiszen a hangulattaremtésen túl az adventi világító kalendárium a közösségépítésről is szól. Egy kis beszélgetés összehozza az embereket! Az pedig talán magától értetődő, hogy attól a naptól kezdve, hogy valaki kivilágította az ablakát, minden nap 17 órától bekapcsolja a fényeket. Így borul december 24-re ünnepi díszbe a falu.

A csoportnak egyébként néhány nap alatt több mint száz tagja lett. A szervezők azt kérik, csatlakozáskor jelöljék meg, hogy csak érdeklődők vagy szeretnének ablakot is díszíteni. Ha sokan vállalják, hogy dekorálják ablakukat, még az is előfordulhat, hogy naponta nem egy, hanem két ablakban gyúlnak fel a fények.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában