Már zajlik a kivitelezés

2023.10.04. 14:27

Útfelújítás miatt változik a forgalmi rend Kulcson

A kulcsi Dózsa György utcában folyamatban lévő útfelújítási munkálatok miatt megváltozott a forgalmi rend: átmenetileg kétirányú lett az Árpád utca.

Héjj Vivien

Fontos, az életminőséget javító célokat szolgál a jelenleg is zajló beruházás

Fotó: Elekes Gergő/FMH-Archív

A település önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be, így a jelenleg zajló fejlesztés 232,23 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósulhat meg. A projekt elsődleges célja a csapadékvíz okozta károk megelőzése, és ezzel együtt az életkörülmények és az életminőség javítása.

– A projekt keretében a Deák Ferenc utcában és a lecsatlakozó Hullám, Lejtő, Forrás, valamint a Dózsa György utcában a meglévő útburkolat felújítása, a felszíni csapadékvíz-elvezetése, továbbá a Kossuth és a Dózsa utcában a meglévő burkolt, de nyílt árok javítása és a padka rendezése valósul meg – tette közzé a beruházás részleteit Kulcs önkormányzata.

A vízelvezető rendszerek kiépítésével, felújításával megoldottá válik a felszíni csapadékvíz összegyűjtése és elvezetése, ezzel biztosítva a mélyebben fekvő ingatlanok beázás elleni védelmét és a partfalcsúszás megelőzését.

A Dózsa György utcában folyamatban lévő munkálatok miatt az érintett utca nem járható, ezért ideiglenesen az Árpád utca kétirányú lett. Az átmeneti időszakban a közlekedők megértését és türelmét kéri az önkormányzat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában