Újabb útfejlesztés valósulhat meg Fejérben

2023.10.14. 15:30

Új fejezet kezdődik a Jenő-Polgárdi útszakasz történetében

Új fejezet nyílik a Jenő-Polgárdi útszakasz életében. A Magyar Közút Zrt. elkezdte a tervezési, előkészítési munkáit. Kerekes Ildikóval, a település vezetőjével beszélgettünk a részletekről.

Hajdú Marianna

Jenőből kivezető útszakasz, mely hamarosan megújulhat- a tervezés előkészítési munkálatai már folyamatban

Forrás: Hajdú Marianna/Fejér Megyei Hírlap

Elkezdődtek a tervezési előkészítési munkálatok a Jenő és Polgárdi közötti útszakaszon. A feol.hu-nak Kerekes Ildikó, a település vezetője nyilatkozott az előzményekről és a jelenlegi állásról.
A tervezett munkálatok a 7206 számú úton, egy 4,578 kilométeres szakaszt érintenek. A becslések szerint a projekt költsége elérheti az egymilliárd forintot. 

– Tudom, hogy a tervezési szakasz még nem jelenti a kivitelezés megkezdését, de minden célba érés az elindulással kezdődik. Végre elindult valami – mondta Kerekes Ildikó.

Már 2022 decemberében, a közmeghallgatáson is elhangzott, hogy intenzív tárgyalások és lobbitevékenység folyik az útfelújítás ügyében. 

– Már nyolc éve kiállok az útfelújítás mellett. Törő Gábor képviselő úr is folyamatosan keresi a lehetőséget, hogy ez a szakasz felújításra kerüljön – hangsúlyozta a település vezetője. És az is kiderült, hogy a magas költségek miatt a projekt térségi jelentőségű beruházásként valósulhat meg. 

– Sokan keresnek meg naponta, hogy mikor várható előrelépés. Most arról tudok beszámolni, hogy reményeim szerint történt az első lépés, hiszen a tervezés előkészítési szakaszba kerültünk - újságolta Kerekes Ildikó, majd a település vezetője kiemelte a fejlesztés fontosságát is:

– Ez a fejlesztés lehetőséget nyitna a tömegközlekedés megszervezésére is, amely sokaknak megkönnyítené a munkába járást és egyéb ügyintézését, akár a közeli városban épülő bevásárlóközpont megközelíthetőségét is – zárta sorait a polgármester. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában