Szociális segítség

2023.10.18. 17:00

Tűzifát igényelhetnek Kulcs lakói

Kulcs önkormányzata a rendelkezésre álló szociális tűzifa mértékéig a támogatásra szociális alapon jogosult kérelmezőket egy köbméter szociális tűzifa segélyben részesíti.

Héjj Vivien

Már fogadja a kérelmeket az önkormányzat

Forrás: Pixabay

Szociális tűzifa igénylés kezdődött Kulcson. A helyiek a vonatkozó formanyomtatvány kitöltésével jelezhetik igényüket, a dokumentum elérhető a polgármesteri hivatalban és a település hivatalos honlapján.

A rendelkezésre álló szociális tűzifa mennyisége 102 köbméter, a szociálisan jogosult kérelmezők háztartásonként egy erdei köbméter tűzifát kaphatnak térítésmentesen.

A támogatásra jogosult kérelmező havi jövedelme egyedül élő vagy gyermekét egyedül nevelő esetében nem haladhatja meg a mindenkori öregségi nyugdíj összegének hatszáz százalékát – 171 ezer forint –, kettő vagy több együtt élő személy esetén pedig a mindenkori öregségi nyugdíj ötszáz százalékát – 142 500 forint.

A kérelmek személyesen leadhatók a polgármesteri hivatalban Szlobodáné Tóth Gabriella és Szabó Renáta igazgatási előadóknál hétfőn és pénteken 8-12, illetve szerdán 8-12 és 13-17 óra között. A szociális tűzifa átvételének határideje: 2024. február 15.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában