Kedvező elbírálás

2023.10.07. 11:30

Többlettámogatással épülhet a pusztaszabolcsi bölcsőde

Július utolsó napjaiban hivatalosan is megkezdődött a pusztaszabolcsi bölcsőde kivitelezése. A munkálatok javában zajlanak, s a zökkenőmentes előrehaladást biztosító kiegészítő pénzügyi támogatás is zöld lámpát kapott.

Héjj Vivien

A kivitelezés már zajlik, a tervek hamarosan valósággá válnak

Forrás: Simonné Zsuffa Erzsébet közösségi oldala

Az előzményekről: Pusztaszabolcs önkormányzata 2022-ben, a Bölcsődei fejlesztési program keretein belül nyert bruttó 336 millió forint összeget új bölcsőde építésére. Az engedélyezési és a kiviteli tervek elkészülte, valamint egy eredménytelen közbeszerzés után végül célegyenesbe került a projekt. A kivitelezés idén nyáron elkezdődött, s azóta is javában zajlik.

A közbeszerzési eljárásban nyertes székesfehérvári illetőségű cég kivitelezési eljárásra vonatkozó árajánlata 288,1 millió forintról szólt, ami meghaladja a rendelkezésre álló keretet. A felmerült többletköltségek finanszírozására az önkormányzat támogatási kérelmet nyújtott be a Pénzügyminisztériumhoz.

A pályázat elbírálásáról Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester adott hírt közösségi felületén: a pályázat pozitív elbírálást kapott, így a meglévő forrásokon túl a bölcsőde építése során további 34,6 millió forintból gazdálkodhat az önkormányzat.

A 2024 tavaszára felépülő, közel 500 négyzetméteres bölcsőde két csoportszobában 28 kisgyermek nappali ellátását biztosítja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában