Három héten keresztül

2023.10.16. 11:29

Személy- helyett tehervonatok járnak majd a Székesfehérvár–Komárom vonalon (videó)

Rendkívüli és átmeneti intézkedésként titulálja a MÁV az október 27-től bevezetendő változásokat.

Szanyi-Nagy Judit

November 17-ét követően visszaáll a régi rend

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / FMH

Ekkor érkezik ugyanis új fázisához a Budapest–Győr–Hegyeshalom vonal Szárliget és Biatorbágy közötti szakaszának felújítása, amely mindkét vágányt érinti. Emiatt szünetel a vonatközlekedés Szárliget és Biatorbágy, éjszakánként pedig Szárliget és Budaörs között. Ezeken a szakaszokon kizárólag vonatpótlóbuszok szállítják majd az utasokat – tájékoztatott a vasúttársaság.

Hogyan és miért érinti mindez a Székesfehérvárt és Komáromot összekötő, úgynevezett 5-ös vonalt? "A szóba jöhető műszaki és forgalmi forgatókönyvek alapos vizsgálata után a szakemberek arra a döntésre jutottak, hogy a tehervonatok forgalmát a győri fővonalról átmenetileg a Székesfehérvár–Komárom vonalra lehet átterelni" – indokolt a MÁV. Vagyis a személyszállító vonatok közlekedése itt ugyancsak szünetelni fog, az utasokat a két állomás között vonatpótló autóbuszok szállítják majd. (Ezeken kerékpár szállítása nem lehetséges.) Emiatt a három hetet felölelő időintervallumban a menetidő akár 30-35 perccel is megnőhet, érdemes tehát az utazást november 17-ig előre megtervezni!

Székesfehérvár-Komárom vasútvonallal foglalkozó közösségi oldal bejegyzése szerint "nem könnyű időszak előtt állunk, nem lesz könnyű ez a három hét, de helyzet sajnos ezt kívánja. Szerencsére az őszi szünet is ezen időszakra esik, így az ingázó diákokat kevésbé érinti az intézkedés, emellett azonban az őszi turizmust jelentősen negatívan befolyásolja."

A vasúttársaság ezekben a napokban helyezi ki az információs táblákat, valamint a vonatpótló autóbuszok megállási helyeit is kijelölik.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában