Állatvédelmi Témahetek

2023.10.17. 11:58

Rengeteg adományt gyűjtöttek össze a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai a HEROSZ Fehérvári Állatotthonának

Tápok, konzerves eledelek, játékok és tisztítószerek – ezeket mind a Vasvári Pál Általános Iskola diákjai gyűjtötték össze, hogy segíthessenek a HEROSZ-nak.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az oktatási intézmény az Állatvédelmi Témahetek keretén belül számos programmal készült a tanulóknak. A Diákönkormányzat szervezésében volt például közös meseírás és újrahasznosított anyagokból állatfigura készítés, de ide tartozott még az adománygyűjtés is. Az Állatvédelmi Témahetek kapcsán Szabó Brigitta, Diákönkormányzatot segítő pedagógus elmondta, hogy intézményük immáron a második alkalommal csatlakozik be a programhoz, melynek lényege a gyerekek érzékenyítése, illetve a tudatos állattartásra való figyelemfelhívás. 

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az összegyűjtött adományokat kedd délelőtt adták át a fehérvári állatotthon vezetőjének, Krepsz Gyöngyinek, aki az állatvédelem megelőzési folyamatairól beszélt az átadó után. Mint mondta a megelőzésnek három alapvető része van: 

– Egyrészt az ivartalanítás, hiszen vannak olyan állatok, akik már a megszületésük után nem kellenek senkinek és az sajnos kevés, hogy a menhelyek és az állatmentők ivartalanítják az állatokat, mindenkinek kell! Aztán a másik fontos elem az előremutatóbb hatósági ellenőrzések lennének, amelyek adott esetben akár szankcionálják is az állattartót, ha szükséges. De nem a szankcionálás a legfontosabb, hanem az, hogy mindenki megértse, ha megvásárolunk vagy örökbefogadunk egy állatot, akkor az kötelezettségekkel jár. Végül pedig szintén a megelőzés részét képzi az edukálás, az oktatás és a szemléletformás. Ezeket talán az általános iskolákban lehet a leghatékonyabban megtenni, de a nagyobbak már van módja arra, hogy a közösségi szolgálatot nálunk teljesítsék. A felnőtteknek pedig ott van önkénteskedés lehetősége – fejtette ki a telephelyvezető. 

Fotó: Déri Brenda / FMH


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában