Folytatódik az őszi haltelepítés

2023.10.26. 20:00

Pénteken keszeget hoznak a Velencei-tóba

Tihanyi Tamás

A szövetség abban bízik, hogy hosszabb távon is javítani tudja a tó keszegállományát

Fotó: Tihanyi Tamás / FMH

Október 27-én, pénteken keszegek érkezésével folytatódik a korábban az Agrárminisztérium által – utólagos finanszírozási rendszerben is – támogatott, úgynevezett őszi Velencei-tavi Visszatelepítési és Állomány-fejlesztési Program. Pálinkás Imre, a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltségének vezetője a FEOL-nak azt mondta: a keszegek jelentős része várhatóan ivarérett anyahal, míg faji megoszlás szerint zömmel dévérkeszeg lesz.

Legutóbb nagyobb testű pontyok kerültek a Velencei-tóba
Fotó: MOHOSZ

– A halak előre jelzett átlagtömege 80 dekagramm körül alakul, összesen 1500-2000 kg mennyiségben – közölte a szakember. A tartályok érkezése a déli, illetve a kora délutáni órákban várható. Hozzátette: – A csapadékosabb időszak megérkezése mellett bízunk abban is, hogy a holnap telepíteni kívánt példányok java a tavaszi időszakban sikeres le tud majd ívni, így természetes szaporulatukkal segítik a korábban jelentős veszteségeket szenvedő keszegek, különösen a dévér- és karikakeszeg fajok állományának megújulását.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában