Újraélesztés világnapja

2023.10.11. 16:00

Pár perc alatt Ön is megtanulhat újraéleszteni az Országalmánál

Október 16-a a World Restart a Heart Day, azaz az újraélesztés világnapja, aminek apropóján országszerte számos programmal készülnek a szakmai szervezetek és intézmények. A megyeszékhelyen a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezete várja az érdeklődőket.

Borsányi Bea

Fotó: Illusztráció: Pexels

Az újraélesztés világnapját 2012-ben az Európai Újraélesztési Tanács (European Resuscitation Council) hozta létre azzal a céllal, hogy minél több ember figyelmét felhívja az újraélesztés fontosságára, hangsúlyozva: mindenki el tudja sajátítani azt az egyszerű technikát, amellyel életet menthet. Ha Ön azok sorába tartozik, akik még nem tudják, hogy kell ezt csinálni, most pár perc alatt megtanulhatja! 

Október 16. hétfő délelőtt a belváros szívében, az Országalmánál rövid köszöntővel, majd mentési bemutatóval indul a nap, melynek során ismert városi arcok is bekapcsolódnak a tanulásba és a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezetének munkatársai, illetve a mentők segítségével ők is elsajátítják az újraélesztés lépéseit. A 14 óráig tartó programon részt vesznek többek között Váradi Eszter Sára és Keller János, a Vörösmarty Színház színészei, az Arconic-Alba Fehérvár KC kosarasai, a MÁV Előre SC röplabdásai, valamint olyan korábbi sikeres sportolók, mint Palkovics Krisztián, jégkorongozó, Góbi Henrik, kosárlabdázó vagy Szabó József és Borsányi István, labdarúgók. Az eseményen önkéntesként közreműködnek a Bugát Pál Technikum diákjai is. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában