Régi autók, műanyag motorok és gitárzene

2023.10.01. 15:00

Otthon voltak Szent Mihály-napján Vértesacsán

Szombaton ismét kicsik és nagyok népesítették be a helyi általános iskola udvarát, az önkormányzat „Itthon vagy – Magyarország, szeretlek!” elnevezéssel Szent Mihály-napi rendezvényt szervezett Vértesacsán.

Tihanyi Tamás

A műanyagmotoros verseny Vértesacsa ifjúságát állította kihívás elé

Fotó: Schilling János

Már reggel 8 órakor előkészítették a főzést, elkezdték megtölteni az üstöket a falu legjobb szakácsai, hogy az önkéntesen jelentkező kukták segítségével minél finomabb ételeket készíthessenek el a rendezvény vendégeinek. Aki gyalog érkezett és megtehette, megkóstolta a környéken készült pálinkákat és borokat, miközben aki akart, kipróbálhatta az íjászkodást is. 

Szent Mihály-napján gitármuzsika szórakoztatta a közönséget
Fotó: Schilling János

Ezúttal már korán, délben megkezdődött a Fekete gitárok koncertje, majd körbeülték az asztalokat a résztvevők, hogy válasszanak a kakas-, pacal-, birka- és zöldbabos sertéspörkölt, a csontleves, a székelykáposzta, a slambuc közül. A gyerekeknek tejbegríz szerepelt a kínálatban. Ebéd után a legkisebbek versenyezhettek műanyag motorjaikkal, birtokba vehették az ugróvárat, és aki ahhoz érzett kedvet, megfesthette az arcát az ünnepi alkalomra. A nosztalgiát és a régi technikát kedvelők megcsodálhattak egy-egy matuzsálemi korú autót is, olyanokat, amilyenekkel apáink, nagyapáink járták a hazai utakat valamikor.  

Öreg autókat állítottak ki az általános iskola udvarán
Fotó: Schilling János

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában