A plakátokról is ismerhetik

2023.10.28. 15:30

Német juhászkutyák között nevelkedett, most bajnok lett a Fejér vármegyei rendőr

A Zsaru magazin írta meg, hogy Füle László Gábor őrmester győzött nemrég a Grappling Magyar Bajnokságon. A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság mélységi ellenőrzési és közterületi támogató alosztály (mekta) járőrvezetője azt is elmesélte a lapnak, hogy német juhászkutyák között cseperedett fel.

Horváth-Buthy Lilla

Forrás: SZABÓ GABRIELLA, ARCHÍV

Bajnok lett a plakátzsaru címmel közölt interjút a napokban a Zsaru  Füle László Gábor őrmesterrel, melyben a többi között kiderül, a fiatal rendőr engedéllyel rendelkező német juhász-tenyésztő, saját kenneljéből pedig két kutya is a rendőrségnél szolgál, egy pedig a büntetés-végrehajtásnál. Összeért a két hivatása. Elmondta, édesapjától örökölte a fajta iránti rajongást, 11 évesen már saját kutyája volt, édesapjával kutyaiskolába is járt - idézte fel a rácalmási Von Ralmashof német juhász kennel tulajdonosa.

De hogy került a képbe a rendőrség és a küzdősport az egyébként Dunaújvárosban, gépész szakirányon érettségizett fiatalembernél?  - Leginkább a rendőri pálya iránt vonzódtam. Egy bevetési egység tagjaként képzeltem el magam, és ebben nyilván az is szerepet játszott, hogy akkor már küzdősportoltam – magyarázta. Idén márciusban szerelt fel a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közrendendvédelmi osztályára. Közben egy régi barát ajánlására lehetőséget kapott, hogy felvételizzen a vármegyei mekta állományba, ami sikerült is neki, s elmondása szerint köztük kezdettől fogva a helyén érzi magát.

Archív

 

Hamar kiderült, a küzdősportban is igazán tehetséges, Füle László Gábor hét évvel ezelőtt volt először dzsiudzsicuedzésen. - A baráti társaságomnak köszönhetem, hogy hét éve a brazil dzsiudzsicu a szenvedélyem. Ennek az egyik szabályrendszere a grappling, ami egy ütés és rúgás nélküli, összekapaszkodós, földharcközpontú küzdősport maximális koncentrációval és megfeszüléssel. Míg a dzsúdóban egy jó dobás eldönthet egy mérkőzést, a grapplingben ott indul a viadal, ahogy leérünk a földre - mondta el az őrmester. - Két évvel ezelőtt a Grappling Magyar Bajnokságon voltam harmadik, tavaly a második helyig értem, idén pedig megnyertem a 71 kilogrammos súlycsoportot. Ezért Gyetvai Balázs barna öves mesternek is köszönettel tartozom. Jövőre talán nemzetközi versenyen is kipróbálhatom magam - tekint a jövőbe.

 

- Engem a brazil dzsiudzsicu tanított meg arra, hogy a befektetett munka megtérül. Ha odafigyelek a technikai edzésen, az elegendőnél is többet csinálok az ismétlő gyakorlatokból, és időben kezdem a fogyasztást, akkor a versenyen nincs mitől tartanom. Ez a bajnoki öv a bizonyíték rá, hogy ezúttal mindent jól csináltam - mesélte a Zsaru magazinnak. A dunaújvárosi Fox Küzdősport Sportegyesület kék öves versenyzőjének fülein sem látni, hogy hét éve gyúrják a tatamiba. Ezt több toborzóplakát is igazolja, ugyanis dzsiudzsicubajnok, rendőr, kutyatenyésztő, gépész identitása mellett ő a megyei rendőrség hivatalos "plakátzsaruja" is. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában