A hagyományoknak megfelelően bálkirálynőt és bálkirályt is választottak

2023.10.25. 14:00

Négy év után újra Összegyetemi Gólyabált rendeztek a székesfehérvári egyetemistáknak

Kedden este ötödik alkalommal rendeztek Összegyetemi Gólyabált a Sóstói Stadion rendezvénytermében a Székesfehérvár felsőoktatásában tanuló diákoknak. Az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar és a Kodolányi János Egyetem hallgatói bálkirálynőt és bálkirályt választottak, majd Dj Metzker Viktória zenéire buliztak.

Feol.hu

Fotó: ÖKK

2019 után újra Összegyetemi Gólyabált rendezett a város a Székesfehérvári Hallgatói Tanáccsal, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Karával, valamint a Kodolányi János Egyetemmel együttműködve a Sóstói Stadionban. A hagyományt a pandémiás időszak szakította félbe, azonban az idei évben a hallgatói igényeknek eleget téve újra megrendezték az elsőévesek buliját. Az estre a dress code-nak megfelelően, elegáns öltözetben érkeztek a fiatalok, akik többek között egy fotófal előtt a velencei karneválokat idéző maszkokat is kipróbálhattak. Az este folyamán Dj Metzker Viktória fellépése volt a csúcspont, azonban a hallgatók a hagyományoknak megfelelően bálkirálynőt és bálkirályt is választottak, valamint a tombolával az ASKA Alapítványt is támogathatták.

Fotó: ÖKK

Cser-Palkovics András polgármester az V. Összegyetemi Gólyabál megnyitóján arról beszélt, hogy miután az előző évhez képest idén is jóval több elsőéves hallgató kezdi meg a tanulmányait Székesfehérvár felsőoktatásában, a Hallgatói Tanáccsal egyeztetve úgy gondolták, érdemes ezt a szép hagyományt újraindítani. „Az egyetemi élethez a tanulás mellett a hagyományok, a közösségi programok is hozzátartoznak. Itt most a szórakozásé a főszerep.” – fogalmazott a városvezető, aki megköszönte a Hallgatói Tanácsnak és a felsőoktatási intézményeknek a szervezést, valamint jó szórakozást kívánt a mintegy kétszáz résztvevőnek.

„Fontosnak tartottuk, hogy újraélesszük ezt a rendezvényt, már csak azért is, mert a Ponton Egyesület tagjaival mi is mind Székesfehérváron voltunk egyetemisták.” – nyilatkozott Zámbó László, annak a Ponton Egyesületnek az elnöke, akik maguk is tevékenyen részt vettek a szervezésben. Az elnök elmondta: szívükön viselik a fehérvári hallgatói élet alakulását, minden olyan kezdeményezést szívesen támogatnak, ahol ilyen lelkesedéssel keresik meg őket.

Fotó: ÖKK

Dósa Péter, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács elnöke rövid beszédében megköszönte a szervezők áldozatos munkáját, valamint elmondta: jó látni, hogy ennyi év után is ilyen nagy érdeklődés övezte az eseményt. - írta közleményében az ÖKK.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában