Sajnos mindennapos

2023.10.29. 16:00

"Ne szóljon hozzám! Én magával nem kommunikálok!"- pillanat a Herosz önkénteseinek napjaiból

Amikor a segítségért cserébe nem köszönet jár, hanem lekezelő, durva beszéd. Elszomorító, minden nap előforduló történetet osztott meg a Herosz Fehérvári Állatotthona.

Déri Brenda

Illusztráció!

Forrás: pexels.com

Az állatotthon közösségi oldalán hosszasan taglal egy sajnos mindennapos esetet, azt, hogy bizony vannak olyan emberek, akik szinte semmibe veszik a munkájukat, arról nem is beszélve, hogy ezt szavaik megválogatása nélkül teszik. De lássuk mi is történt pontosan!

Egy önkéntes épp videózott, s a kapun kívül várta, hogy megörökíthesse az udvaron várakozó izgatott kutyák és sétáltatóik indulását, majd pedig a szokásos sétáját. Ekkor történt az, hogy egy póráz nélküli kutya a semmiből ott termett, a gazdája pedig tőle lemaradva kiabált az önkéntesnek, hogy fogja meg az állatot! – számol be a történtekről a Herosz, hozzátéve, hogy mindezt durva parancsként és nem pedig kérésként intézte felé a hölgy. Természetesen az önkéntes ennek ellenére megfogta a kutyát, nehogy a bent várakozó 50 kutya elinduljon úgy, hogy közben egy póráz nélküli eb futkározik közvetlenül előttük. Mint a posztban írják, az önkéntes elmondta a hölgynek, hogy nem lehet ott, mert a telep zárva van és mindjárt indul a kutyaséta. De válasza a korábbihoz hasonló stílusú volt: „Nem akarok önnel beszélni, csak azt mondtam, fogja meg!".

Az önkéntes ezt követően tájékoztatta a hölgyet, hogy balesetveszélyes egy póráz nélküli ebbel ott tartózkodni, hiszen a sétáltatók bármikor elindulhatnak a nagyjából 50 kutyával, de a leírtak alapján csak azt kapta válaszul, hogy: "Ne szóljon hozzám! Én magával nem kommunikálok!".

A Herosz bejegyzésében arra is kitér, hogy azért írták le ezt a történetet, mert nem ez az egy hölgy engedte meg magának velük szemben ezt a viselkedést és hangnemet, hanem előtte már nagyon sokan mások is. Az önkéntesek pedig jogosan lehetnek felháborodva és állhatnak értetetlenül, hiszen nem érdemlik meg ezt a bánásmódot.

A Herosz mindenesetre bízik abban, hogy dolgozóiknál sosem jön el az "ebből elég” pillanat, hiszen ők azok, akik hivatásukat, az állatok gondozását, segítését, óvását szívvel-lélekkel teszik és nem csak hétfőtől-péntekig, hanem az év 365 napján át.

A teljes bejegyzés itt elolvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában