A városgondokság hibabejelentőjét egyre többen használják

2023.10.02. 14:30

Mini szökőkútként ömlik a víz a Halesz-park ivókútjából - kinek kell ilyenkor szólni?

Az elmúlt hetekben több fehérvári csap, ivókút is meghibásodott. Fotónk vasárnap este készült a Haleszban, ahol az ivókútból ömlött a víz mini szökőkútként. Mi a teendő ilyenkor, kinek tudunk szólni?

Házi Péter

Fotó: Házi Péter / FMH

Néhány hete a Bregyó-sportközpontban, a faháznál lévő ivókút romlott el, s állandóan jött belőle a víz, ha csak egy-egy lelkes futó oda nem ment és erőnek erejével fel nem húzta a csap elvileg automata nyomógombját, elállítva ezzel a vízfolyást. Sajnos több ott futó, sétáló embert is hidegen hagyott, hogy ömlik a víz a csapból, volt, hogy órákon át folyt a víz. Szerencsére aztán valaki a Városgondnokság hibabejelentő oldalán beküldte a problémát és így a szakemberek megjavították a csapot.

Hasonlóan szökőkutat "játszik" mostanság a Halesz-ligetben, a kondiparknál lévő ivókút, amelynek feltehetően ugyancsak az automata nyomógombja romlott el. 

Amint a feol érdeklődésére Bozai István városgondnok elmondta, szerencsére egyre többen használják a városgondnokság oldalán is megtalálható hibabejelentő applikációt, ami nagy segítség a várost működtető cégnek, hiszen a szerelők nem lehetnek ott egyszerre mindenütt. Ha viszont az alkalmazáson keresztül értesülnek egy-egy ilyen hibáról, viszonylag gyorsan ki tudnak menni a helyszínre.

Székesfehérváron már száznál is több helyen van a fentiekhez hasonló ivókút, amiket sokan használnak, így különösen a nyári nagy igénybevételek miatt előfordulnak meghibásodások. A Haleszban van például még egy, régi fajta, klasszikus kék kút, amiből ugyancsak folydogált a víz, de ezt is megjavították nemrég.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában