Újabb fejlesztés kezdődik

2023.10.28. 11:00

Megújul az abai szakrendelő környezete

A város önkormányzata pályázati forrásból újíthatja meg a szakrendelő melletti, önkormányzati tulajdonban lévő gazdasági udvart.

Héjj Vivien

Jelentős megújulás előtt áll az abai gépudvar

Forrás: Varga Gábor közösségi oldala

Amint arról a város polgármestere, Mikula Lajos beszámolt, a projekt részeként új burkolatot kap a Dózsa utca felőli bejárat, a gazdasági udvar és növekszik a parkolásra alkalmas terület nagysága.

– Megtörténik a nagy raktárépülethez kapcsolódó közmű vezetékek cseréje: új víz, villany, csatorna és csapadékvíz elvezető rendszere lesz az épületnek. A teljes területen nő a rendezett zöldfelület nagysága. A raktárépület és a polgármesteri hivatal között parkosítást előkészítő zöldfelület kialakításra kerül sor a raktárépület faláig, így a hivatal felől egy nagy, egybefüggő zöldfelület váltja fel a most még részben betonos területet – beszélt a részletekről a polgármester kiemelve, a beruházás célja, hogy a szakrendelő környéke rendezettebb képet mutasson.

A városvezető tájékoztatása szerint az önkormányzati raktárépület középtávon – részben vagy egészében – közösségi célokat szolgál majd. Az ezt előkészítő alap infrastruktúra kiépítése is megtörténik. A raktárépület hasznosítására több elképzelés van, ezekről később kap tájékoztatást a lakosság.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában