Idén utoljára

2023.10.21. 16:00

Megérkezett Fehérvárra a gőzfátylas fekete nosztalgiaóriás (képgaléria, videó)

Idén utoljára érkezett Székesfehérvárra a nagy fekete nosztalgiavonat, melynek utasai egynapos kirándulásra váltottak jegyet, és míg a királyi koronázóvárosban járnak, megnézik a helyi nevezetességeket.

S. Töttő Rita

A nosztalgiavonat idén utoljára érkezett Székesfehérvárra, Nagy Károly hozta a vasútállomásra

Fotó: S. Töttő Rita / Fejér Megyei Hírlap

Hosszú, kedves vonatfüttyel érkezett szombaton reggel a székesfehérvári vasútállomásra MÁV Rail Tours gőzfátylas fekete óriása, a 424-es sorozatú gőzmozdony vontatta, patinás személykocsikból álló nosztalgiavonat. Sokan várták érkezését, akiknek maga a masiniszta – micsoda (nem is olyan) véletlen, egy korábbi riportalanyunk-, Nagy Károly integetett.

A nosztalgikus hangulatot erőteljesen fokozta a vonatról leszálló, 19. századi hangulatú öltözékbe bújt utasok megjelenése is. Akik bizony nem a nosztalgiajárat „marketingelemei” voltak, hanem valódi utasok. Plaskó Csilla és Tóth Gergely Budapestről érkezett a vonattal, s meg is kérdeztük, mi szél hozta őket Székesfehérvárra a 19. századból?

- Már megszoktuk az időutazással járó helyzeteket – mesélte mosolyogva Gergely, aki maga is hagyományőrző, a Mare Temporis Történelmi Hagyományokért Alapítványnál, az „idők tengerének vándora”. Meglehetősen gyakran kerülünk tehát hasonló helyzetbe – árulta el. Utastársa, Csilla pedig, mint mondta, a hétköznapokban a HÉV-nél dolgozik, s gyermekkora óta meglévő hobbija a 19. századi vonatozás.

A kép bal alsó ikonjára kattintva további fotók érhetők el!

- Amíg itt vagyunk Székesfehérváron, meglátogatjuk a Bory-várat, ahová egy jó kis helyi járattal fogunk kimenni. Szeretünk a helyi járatokon is egy kis feltűnést kelteni – mondták mosolyogva az idők tengerének vándorai. A gőzmozdonyra a masiniszta sok kisgyermeket felengedett, a családok, vonatrajongók pedig nagy örömmel fotózkodtak a füstös gőzös nagy fekete mozdonya előtt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában