A műszaki átadás-átvétel már megkezdődött

2023.10.27. 18:00

Már tényleg nem kell sokat várni az új parkoló átadására!

Ahogy arról nemrég beszámoltunk, kilátogattunk a vasútállomás mögötti megújult területre, melyet hamarosan a fehérváriak is igénybe vehetnek.

Déri Brenda

Fotó: FMH-Archív / FG

Ottjártunkkor a 152 autó és 100 kerékpár fedett tárolására alkalmas területen a szakemberek már megkezdték a tereprendezést és növénytelepítést, de ezentúl kíváncsiak voltunk arra is, hogy milyen egyéb munkálatok és teendők vannak még hátra az átadásig, illetve ezek mikor fejeződnek be? 

A beruházás kapcsán az illetékes szerv az Építési és Közlekedési Minisztérium, akik válaszukban a következőt árulták el: 

– Székesfehérvár vasútállomással kapcsolatos fejlesztés folyamatban van, már kivitelezésre került az állomás felvételi épülete, aluljáró rendszere, a gyalogos felüljáró és annak lefedése. Jelenleg a P+R és a B+R parkolók, továbbá a meglévő felüljáróhoz kapcsolódó liftek befejező munkálatai zajlanak –.

Ami pedig a műszaki átadást-átvételt illeti, az eljárás október 16-án megkezdődött, a lezáráshoz azonban még kellenek a szükséges engedélyek. De azok megszerzését követően átadják a lakosság számára a területet. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában