Kreatív délután

2023.10.04. 13:00

Kavicsfestés kezdőknek és haladóknak

Őszi kreatív délutánra invitálja a városrészben élőket a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a Vízivárosi Közösségi Klubba október 10-én, kedden 17 órára. A Budai út 94. szám alatti helyiségben ezúttal a kavicsfestést próbálhatják ki a résztvevők. A program ingyenes, előzetes regisztráció: +3620/665-7583

Feol.hu

Papírnehezék, jelölő, dísztárgy, kavicskép vagy képkeret, bábu a társasjátékban – a festett kavicsok felhasználási lehetősége végtelenül színes skálát ölel fel. A kavicsfestés napjainkban nagy népszerűségnek örvend, Fehérváron pedig sajátos kultusza is van a Köves(s) Fehérvár mozgalomnak köszönhetően: aki a városban sétál, biztosan találkozott már a padokon, szobroknál, szökőkutaknál hagyott festett kövekkel. A kezdeményezés lényege, hogy aki egy követ megtalál, az vagy tegye át egy új helyre, vagy maga is fessen egyet és helyezze ki a városban. A mozgalom közösségi oldalának már több mint ötezer követője van, ezen a felületen naponta lehet olvasni megtalált és új helyre költöztetett kövekről.

Csak néhány formás kő és egy kis kézügyesség kell hozzá, hogy erre az új felületre fessünk, a kellékek ugyanazok, mintha papírra vagy vászonra dolgoznánk. A Vízivárosi Közösségi Klub Csináld magad! sorozatának következő kreatív programján ezt a technikát próbálhatják ki azok, akik eljönnek október 10-én, kedden délután öt órára a Budai új 94. szám alatti klubba. A Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ a szükséges eszközöket biztosítja, de akinek van kedvenc köve, kavicsa, amit szívesen díszítene, azt alaposan megtisztítva, megmosva és megszárítva hozza magával, hiszen a festék a tiszta felületekre jobban tapad.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában