Jógafoglalkozás és tűzugrás

2023.10.09. 10:25

Jótékonysági futás Úrhidán

Első alkalommal szerveztek szombaton jótékonysági futást Úrhidán. Az önzetlen megmérettetésen a helyi futóközösség tagjai között felbukkantak a szomszédos településekről érkezők is.

V. Varga József

Sokan húztak futócipőt

Fotó: Soós Tamás

– A szabadidősport, az egészséges, sportos életmód népszerűsítése mellett az Arany János utcai szabadidőpark közvilágítás-fejlesztését választottuk célként a részvételi és támogatási díjakból – tudtuk meg Soós Tamás testnevelő tanártól, fő szervezőtől. – Örömmel jelenthetem, hogy kitűzött célunk megvalósulhat, és a közeljövőben a szabadidőparkban kihelyezhető lesz a környezetbarát, napelemes közvilágítás a sportbarátok legnagyobb örömére.

Megtudtuk, hogy a négy évszakos futóeseményekhez kapcsolódóan a mostani jótékonysági futás alkalmával a távokat teljesítők az ajándékcsomagban átvehették a fából készült éremtartót is az eddigi futó érmeikhez.

Kellemes futóidő fogadta a rendezvényre kilátogatókat. A helyszíni nevezések lebonyolítása után a Hegedűs Anikó vezetésével megtartott bemelegítést követően már el is startolt a legkisebbek futama. Majd szép sorban következtek a többi kategória résztvevői. A szervezők a korábbi közösségi futások alkalmával már megtapasztalhatták, hogy milyen csapatszellem működik a kicsikben és a nagyokban egyaránt. A nézők és a futók most is segítették és biztatták egymást a sikeres szereplésért.

A futótávok teljesítőit a célban limonádéval várták, majd kiosztották az ajándékcsomagokat minden nevezőnek és támogatónak. A fáradt izmokat a kitartóbbak jógafoglalkozáson mozgathatták át Buza Marianna jógaoktató irányításával. Majd már az estébe hajolva sor kerülhetett a nyáron elmaradt tűzugrásra, melyet a gyerekek már oly nagyon vártak.

– Reméljük, mindenki jól érezte magát, és megtalálta a számára kellemes pillanatokat a programon – tette hozzá Soós Tamás. – Hamarosan folytatódik a közösségi futás, hiszen a sportot kedvelőknek lesz lehetőségük még a hiányzó futóérmek begyűjtésére egy újabb futónapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában