Sok minden történt az elmúlt hat évtized alatt!

2023.10.26. 15:00

Jól összekovácsolódott a Zentai úti iskola 60 éve elballagott osztálya

Kedves levelet kapott szerkesztőségünk, melyet a Zentai úti Általános Iskola 1963-ban elballagott diákjainak képviseletében írt Remsei István.

Házi Péter

Fotó: Remsei István

Az osztály 1955-ben kezdte a tanulást a székesfehérvári iskolában. Egy igen nagylétszámú csapatról volt szó, hiszen nem kevesebb mint 46 kisdiákot kellett oktatnia, nevelnie az egyébként nagyon kedves osztályfőnöknek, Salgó Andrásné Margitnak, aki több tantárgyat is tanított a diákoknak. Róla és a többi tanítóról is szeretettel megemlékeztek a 60. évfordulón, amit a székesfehérvári Bányató Vendéglőben tartottak, ahol egy jó ebéd mellett bensőséges hangulatú délutánt tölthettek egymás társaságában. 

„Bár különböző hátterű családokból jöttünk, jól összekovácsolódott társaság lettünk. Nem érdekelt bennünket a körülöttünk levő akkori politikai háttér. Nyugodtabb gyerekkorunk volt, mint a mai gyerekeknek. Nem volt más információ szerzési lehetőség, mint a rádió, az újság és néhány tehetősebbnél a TV. És az egymással való beszélgetések. Az iskola befejezése után szétrajzottunk a továbbtanulás irányába. Az osztály nagyjából fele a középiskola felé vette az irányt, a másik fele a szakmunkásképzést célozta meg” – idézte fel a régi időket Remsei István, aki szerint a mai napig is jó kapcsolatban, barátságban maradtak egymással, néhány kivétellel. 

Sajnos 17 egykori diák már nincsen köztünk, néhány társukról nincs információjuk, de az elérhető 26 főből 19-en eljöttek a találkozóra. Megbeszélték, hogy ezentúl 2 évente találkozunk, „mert sajnos az időnk fogy, és még sokszor szeretnénk egymással találkozni.” 

A képen az első sorban balról jobbra Major András, Zsapka Zsuzsa, Radics József, a Szabó ikrek: Sándor,és Gábor, Klein Klára, Fazekas Erzsébet, Velencei Zsuzsa,, a második sorban Lovas József, Pozsonyi Miklós, Májer Ferenc, Varga András, Rontó Elemér, Hiedl László,  Neubauer József  a harmadik sorban Újházi László, Jábor László, Király Tibor. Elől térdel Remsei István, a kedves levél küldője, aki nagyon bízik a 2025-ös viszontlátásban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában