Erőt ad a szenvedésben, megerősít a kísértések ellen

2023.10.01. 12:00

Istvánt és Katalint köszöntötték egyházi szolgálatukért Szabadbattyánban (galéria)

A betegek (idősek) szentmiséjén a hívek korukból és betegségeikből adódó keresztjeik hordozásához kérték Isten segítségét szombaton Szabadbattyánban, a katolikus templomban. Köszöntőre is készültek.

V. Varga József

Balázs Istvánt és feleségét, Katalint László atya köszöntötte

Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A betegek kenete az a szentség, amellyel az egyház a betegségben szenvedő híveit a szenvedő és megdicsőült Úrnak ajánlja, hogy megenyhítse és megmentse őket. Erőt ad a szenvedésben, megerősít a kísértések ellen.

Amint elhangzott: a betegek kenete a bűnbocsátó hatás mellett vigasztalást, békét és erőt ad, megerősít a hitben, a beteget szenvedésében szorosabban összekapcsolja Jézus Krisztussal. Ha Isten is úgy akarja, a szentség még a betegség gyógyulását is elősegíti.

Mayer László helyettes esperes, plébános külön köszöntötte az alkalmon Balázs Istvánt és feleségét, Balázs Istvánné Horgos Katalint az egyházközségben, a képviselő-testületben és a karitászban végzett több évtizedes áldozatos szolgálatáért, önzetlen munkájáért. István 30 éven keresztül a képviselő-testület világi elnöke volt, Katalin pedig 23 évig a karitász csoportot vezette.

 

Az emléklapok idézetei a következők:

Az Istvánnak szóló: „Hálát adok Urunknak, Jézus Krisztusnak, aki erőt adott nekem, megbízhatónak tartott és meghívott a szolgálatára, engem.” (1Tim. 1,12)

A Katalinnak szóló: „Aki ugyanis jól végzi szolgálatát, nagy megbecsülésre tesz szert, és bizalmat szerez magának a Krisztus Jézusra alapozott hitben.” (1Tim. 3,13)

Istvánt és Katalint tisztségében Magyar István (a képviselő-testület világi elnöke), illetve Kamocsa Imréné Árpási Mária (a karitász vezetője) váltotta. Az alkalom a szentmisét követően szeretetvendégséggel fejeződött be a plébánia közösségi termében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában