Zöld megoldás Csóron

2023.10.20. 08:00

Ingyenes ágaprítás a lakosoknak

Csete Krisztián, Csór polgármestere egy új, környezetbarát kezdeményezést jelentett be, amely a lakossági hulladékképződés egyik nagy kihívására kínál megoldást.

Hajdú Marianna

Fotó: Illusztráció: Pexels

Csete Krisztián, Csór polgármestere, nemrégiben bejelentést tett közösségi oldalán, hogy a város egy új, zöld kezdeményezést indít, amely az ágaprítást és a zöldhulladék kezelését helyezi előtérbe. A projekt célja, hogy elősegítse a fenntarthatóságot és a közösségi részvételt azzal, hogy lehetővé teszi a lakosok számára, hogy ingyenesen és hatékonyan ártalmatlanítsák faág- és cserjehulladékaikat.

A kezdeményezés egyik legnagyobb előnye, hogy jelentősen csökkenti a környezetre gyakorolt ​​terhelést, mondta a feol.hu-nak a polgármester, és költséghatékony megoldást jelent a lakosok számára. 
A polgármester hozzátette: az önkormányzat együttműködik egy helyi ipari partnerrel, aki képes nagy mennyiségben ágat aprítani, és az így keletkezett anyagot erőművek számára értékesíteni.

A projekt keretében a lakosoknak lehetőségük nyílik arra, hogy a már kijelölt önkormányzati területre ingyenesen lerakhassák faág- és cserjehulladékaikat. Azonban a kezdeményezés sikere érdekében fontos, hogy a résztvevők betartsák a szabályokat: tilos füvet, lágyszárú növényeket, ágaprítékot, tuskót, gyökeret, vagy bármilyen, az aprítóberendezés működését veszélyeztető anyagot a hulladék közé keverni.
Csete Krisztián hangsúlyozta, hogy a szabályok betartása nélkülözhetetlen. 

Legyünk szabálykövetők,  akkor ez a lehetőség hosszú távon biztosítva lesz a közösségünk számára. 

tette hozzá.

A polgármester szerint a projekt nemcsak a környezetvédelem szempontjából jelent előrelépést, hanem erősíti a helyi közösségek összetartozását is, hiszen közös cél, hogy Csór városa zöldebb és élhetőbb hely legyen, persze nem kis terhet levéve a lakosságról.


 


 

 

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában