"Amíg tudjuk megtartjuk az éves találkozóinkat"

2023.10.01. 14:00

Immáron 54 éve annak, hogy leszereltek

Remsei István és társai az Országos Légvédelmi Parancsnokság Velence és Pusztaszabolcs közé telepített rádiótechnikai századában teljesítettek sorkatonai szolgálatot 1967 és 1969 között.

Déri Brenda

Fotó: Remsei István

Erre emlékeztek a szeptember 9-en tartott összejövetelükön a Velencén, amelyről Remsei István eljuttatott szerkesztőségünkhöz egy beszámolót. Mint írta a század 1969-ben leszerelt és még életben levő obsitos katonái kevesen ugyan, de töretlen akarattal mentek el a hagyományosan megrendezett találkozóra, hogy viszontlássák régi bajtársaikat és együtt emlékezzenek meg a fiatalságukat idéző együtt töltött időről.

– Sajnos az idő ellenünk dolgozik és az idén is több társunkat elveszítettük. De megállapodtunk, amíg tudjuk megtartjuk az éves találkozóinkat, tisztelettel megemlékezve a már elhunyt bajtársainkról – írja.

Mint beszámolójából kiderült a képen szereplő zászlónak külön története van, hiszen tervezésében mindenki részt vett. Az MN 1178-as velencei századnak, kis létszámából adódóan nem volt saját zászlója, éppen ezért 20 évvel ezelőtt eldöntötték, hogy készítettnek egy sajátot. 

– A kétoldalas zászló egyik oldalán az eredeti 1967. évi ezred zászló heraldikája került, a másik oldalára pedig az 1848-as honvéd hagyományokat felelevenítő kék alapon nemzeti színű farkasfoggal körülvett területen a Kossuth-címer – részletezi írásában Remsei István.


 

A képen lévők közül fentről balról jobbra haladva: Szakács István, Kovács János, Magyaródi József, Hegedűs Károly, Bartek Vince, Úrfi Imre, Fülöp László, Strobl József, Selyem Zoltán és Hartal János

Az ülök közül balról jobbra haladva: Stokinger Károly, Kormos László, Bicskei György, Márki Ferenc, Paulovics László, Arany János, Mernyei Pál, Remsei István pedig legelöl középen guggol


 


 


 


 


 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában