Vadpontyok után ragadozók is érkezhetnek

2023.10.18. 07:00

Folytatódik az őszi haltelepítés a Velencei-tavon

A szeptemberi vadpontytelepítést követően folytatódik a halak kihelyezése a Velencei-tavon, az arra alkalmas partszakaszokon.

Tihanyi Tamás

Közel kétkilós átlagtömeg pontyok csúsztak legutóbb a vízbe

Fotó: MOHOSZ

Az elmúlt héten, csütörtökön 2325 kg háromnyaras pontyot telepítettek a Velencei-tóba a sukorói kikötő és hajóállomás bejáratánál, valamint a dinnyési hullámtörőnél – közölte a FEOL-al a Magyar Országos Horgász Szövetség velencei-tavi kirendeltsége. Ezen a héten, hétfőn pedig további 1700 kg háromnyaras ponty került a tóba a Gárdonyi-félsziget csúcsánál. A kihelyezett, több mint hatmillió forint értékű halak átlagtömege 1,9 kg volt. A horgászszövetség összesítése szerint 2023-ban eddig összesen 17 ezer 552 kg pontyot juttattak a Velencei-tóba több mint 27 millió forint értékben.

Várhatóan szerdán, valamikor a délutáni órákban érkezik egy újabb halszállítmány: három-négyezer kilogramm közötti mennyiségben tervezik nagyméretű – 7 kilós átlagtömegű – pontyok kihelyezését a megszokott három, arra alkalmas helyszínen. Az előzetes tervek alapján a ragadozófajok telepítése november második felében várható.

Legutóbb hétfőn, legközelebb szerdán telepítenek halat a Velencei-tóba
Fotó: MOHOSZ

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában