"Erre, erre, ifiasszony, más boltosra ne hallgasson!"

2023.10.14. 07:00

Felélesztik a régi zámolyi bolhapiacokat, vasárnap lesz az első

Október 15-én vasárnap közösségi bolhapiacot tartanak a zámolyi Csoóri Sándor Művelődési Házban, ahol a ruhaneműtől kezdve a házi lekvárig bezárólag minden lesz: Érdemes hát kilátogatni!

Borsányi Bea

A régi bolhapiacokat a Pereces játszótéren tartották, ez a fotó 2011-ben készült.

Fotó: Sallai Mihály

Lassan tíz éve, hogy nem volt hasonló piac Zámolyon, pedig azelőtt évekig tartottak jó hangulatú kis vásárokat, melyek állandó résztvevője volt például a helyi pék. Akadtak, akik kifejezetten az általa, frissen sütött kolbász és langalló miatt jártak ki. Voltak jobb évek és olyan is előfordult, amikor csak az árusok jelentek meg a piacon, de vásárló nem akadt. Így aztán egy idő után „bezárt” a zámolyi piac. Most azonban a helyi művelődésszervező úgy gondolta, meg kellene próbálni újraéleszteni a régi bolhapiacot. Meghirdette hát, akinek vannak feleslegessé vált, de jó állapotú ruhái, könyvei, egyéb tárgyai vagy szívesen adná, esetleg cserélné el saját készítésű csodáit, legyen az egy horgolt terítő, vagy egy üveg lekvár, annak most itt a remek lehetőség! Szóval: vasárnap 10 és 16 óra között: közösségi bolhapiac Zámolyon! „Van itt minden, ami kék, / babos kendő, hupikék!”

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában