Újabb fennakadások a közvilágításban

2023.10.05. 20:00

Ezúttal az egykori sporttelep melletti gyalogos járdánál nem működött a közvilágítás

Egy olvasónk nemrég azzal kereste meg a feol.hu-t, hogy segítsünk utánajárni vajon kihez tartozik Székesfehérváron a Gyöngyvirág Óvoda és az egykori sporttelep – ahol jelenleg építkezés zajlik – közötti gyalogos átjáró, mivel állításuk szerint azon a részen jó ideje nem működik a közvilágítás.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

Mint mondta a hölgy, aki megkeresett minket, férje kerékpárral jár munkába az említett szakaszon és az építkezés kezdete óta nincs közvilágítás, így gyakorlatilag kuka sötétben kell megtenni az óvoda és a volt sporttelep közötti szakaszt az áthaladóknak. Ezt elvileg többször is jelezték az építkezésen dolgozók felé, de ez idáig minden változatlan maradt, ami a későbbi napfelkelték és a korábbi napnyugták miatt még nagyobb probléma.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Olvasónk észrevételével egyből megkerestük a kivitelezőt, az SHS ügyvezetőjét, Halenár Istvánt, aki a következőkről tájékoztatta lapunkat: 

– Az említett szakasz egy gyalogos járda, melyen valóban nincs jelenleg közvilágítás. A beruházás által érintett egy a Berényi útról nyíló útszakasz, mely a Váci Mihály iskola előtt megy el. Itt teljes útpálya építés, új gyalogos átkelőhely és új közvilágítás kerül kiépítésre. E.ON által kiadott engedéllyel került ez a szakasz a munkálatok okán hivatalosan lekapcsolásra. Sajnos időközben kiderült, hogy a gyalogos járda világítása ezzel a résszel közös hálózaton működött. A problémát észlelve az E.ON munkatársaival karöltve kollégáim dolgoznak a leválasztás megoldásán, hogy mielőbb ez a szakasz függetlenítve a másik oldalon lévő úttól visszakapcsolásra kerülhessen. Remélhetőleg napokon belül sikerül ezt kivitelezni – nyilatkozta az ügyvezető, akitől azóta már azt is megtudtuk, hogy végül korábban, már a mai napon elkészült az érintett szakasz közvilágítása.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Természetesen megkerestük az E.ON-t is, akik elmondták, hogy a hiba, amely az áramszünetet okozta valóban az építkezési munkaterületen történt. 

- Az E.ON-hoz a tegnapi nap folyamán érkezett bejelentés arról, hogy az említett járdaszakaszon nem működik a közvilágítás. Megállapítottuk, hogy a hiba, amely az áramszünetet okozta, a közelben lévő építési munkaterületen történt, amelynek helyreállításáról a kivitelező már gondoskodott. Ezzel együtt ma délután az E.ON szakemberei teljeskörűen ellenőrizték az érintett, 4 kandelláberből álló hálózatszakaszt. Két lámpatest rendben működik, két oszlop esetében a lámpatest hibája okozza a közvilágítás hiányát. Ezen hibák javítását a önkormányzat által megbízott vállalkozás végzi, ezért illetékességből jelezzük feléjük a problémát, hogy a javításról intézkedni tudjanak – válaszolták.

Fotó: Déri Brenda / FMH

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában