Átadták a lakat kulcsát

2023.10.27. 18:30

Eszköztárolót kaptak a közösségi kertet használók

Mostantól szerszámok és más kerti eszközök számára alkalmas tároló is a rendelkezésére áll azoknak, akik a Palotavárosi Közösségi Kertben művelik apró ágyásaikat.

Borsányi Bea

Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az időjárás nem volt túl kegyes a közösségi piknik résztvevőihez, akik beszélgetéssel és némi együtt töltött idővel, no meg a kemencében frissen süt langalloval ünnepelték meg a kisház átadását, amelynek kulcsát Vajgerné Bőhm Erika, a Gaja Környezetvédő Egyesület titkára adott át a jelenlévőknek péntek délután. – A kert alapító tagjai között egyesületünk is szerepel és ugyan nekünk már nincs ágyásunk, de a barátságok megmaradtak. Persze vannak még olyanok, akik a kezdetektől fogva járnak ide kertészkedni. Tőlük érkezett a kérés egy eszköztárolóra, amit az Arconic Alapítványtól kapott korábbi támogatásból tudtunk megvásárolni – mondta el az egyesület titkára. 

A közel 4 négyzetméteres tárolóban néhány eszköz máris helyet kapott, amelyeket így nem kell minden alkalommal magukkal vinniük a kertészkedőknek. Kisebb zsákokban komposzt is került melléjük, amit a Szent Kristóf ház kertjében még Varga Gábor, a Gaja Egyesület augusztus elején elhunyt elnöke készített. 

- Több mint tíz éve járunk ebbe a közösségi kertbe, ahol a kezdetektől fogva van saját ágyásunk, amiben először koktélparadicsomot termesztettünk – mondta a feol.hu kérdésére Silye Sándorné, aki szerint a kert egyik nagy előnye, hogy a szabadlevegőn való tevékenykedés mellett olyan összetartó közösség tagja az ember, akik rendszeresen találkoznak, munka után pedig szívesen beszélgetnek egymással a kertben, ahol időről időre kisebb piknikeket is rendeznek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában