Múlt és jelen

2023.10.11. 20:30

Erőművek Éjszakája Fehérváron is

Az Erőművek Éjszakájának alkalmából október 27-én Székesfehérváron bejárhatjuk a Király sori Fűtőerőművet, mely hosszú múlttal dicsekedhet. A programok ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek.

Feol.hu

Fotó: Fehér Gábor / FMH-archív

Székesfehérváron a Király sori Fűtőerőmű 120 éves történelemre tekint vissza, itt volt a város első villanytelepe. Az erőmű a 60-as évek közepe óta napjainkig látja el távhővel a lakosságot. A látogatók itt megismerkedhetnek a távhő-szolgáltatás történetével és érdekességeivel, megcsodálhatnak egy üzemen kívül helyezett gőzturbinát, de még a salakpince betonbunkerébe is bemászhatnak, valamint bekukkanthatnak egy 5000 m³-es kivilágított, kitisztított olajtartály belsejébe is.

Immár negyedik alkalommal rendezik meg az Erőművek Éjszakáját, az ország legnagyobb és legnépszerűbb energiaipari rendezvényét. A látogatók ezen a napon betekinthetnek az erőművekben, a fűtőművekben és a közműszolgáltatóknál zajló munka kulisszatitkaiba. A főszervező Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal legfőbb célkitűzése, hogy az energia- és távhőtermelés, valamint a közműszolgáltatások működésének bemutatásával felhívja a figyelmet arra, hogy környezetünk védelme érdekében érdemes tudatosan bánni erőforrásainkkal. - olvasható a MEKH közleményében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában