Avató

2023.10.30. 12:00

A Székesfehérvári Egyházmegyének is köszönhető, hogy megújult a 300 éves templom

Több mint 55 millió forintból újult meg a 300 éves tárnoki katolikus templom, a kormány, a tárnoki Római Katolikus Egyházközség, a Székesfehérvári Egyházmegye és a tárnoki Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat összefogásával. Hálaadó szentmisét tartottak vasárnap.

Horváth-Buthy Lilla

Szentmise a megújult tárnoki katolikus templom avatásán

Fotó: Bodnár Boglárka

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a Pest vármegyei településen, a Rózsafüzér Királynője templomban elmondta: "ma is olyan időket élünk, amikor a békéért, a családokért küzdeni kell a munkában, tetteinkben, de az imádságban is. Hozzátette, hogy akkor érdemes felújítani egy templomot, ha azt a közösség átimádkozza." Hozzátette: „Önöket arra biztatom, hogy ezután a csodálatos összefogás után, mellyel megújult, megszépült a templom kívül-belüll, most jöjjön az az összefogás, amelyben az imádsággal tudnak közösséget teremteni" – fogalmazott az államtitkár.

SPÁNYI Antal
Megújult a tárnoki római katolikus templom
Fotó: Bodnár Boglárka

Az MTI beszámolójában azt írja, a hálaadó szentmisét Spányi Antal, a Székesfehérvári Egyházmegye püspöke celebrálta a vasárnap avatott, megújult katolikus templomban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában