Vargha Tamás a tűzszerész katonákat köszöntötte

2023.09.29. 11:30

Veszélyes szolgálatban, nap nap után

Vargha Tamás államtitkár egy olyan vármegye képviseletében is köszöntötte a tűzszerészeket, ahonnan még ma is a legtöbb robbanóeszközt szállítják el megsemmisítésre a katonák.

Tihanyi Tamás

Vargha Tamás miniszterhelyettes mondott beszédet a Tűzszerészek Napján

Fotó: honvedelem.hu

A Honvédelmi Minisztérium Kapisztrán téri objektumának díszudvarán emlékeztek csütörtökön arra, hogy hetvennyolc évvel ezelőtt, 1945. szeptember 28-án alakult meg Magyarországon az első aknakutató egység, amelynek emlékére tartják minden évben a Tűzszerészek Napját. Az eseményen Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, Székesfehérvár országgyűlési képviselője köszöntötte azokat a katonákat, akik számára még nem ért véget a második világháború. Fejet hajtottak azon hősi halottak előtt, akik a világégés befejezését követő évtizedek során tűzszerész mentesítési feladatok végrehajtása közben áldozták életüket a hazáért.

– A tűzszerész történelem kezdete összefonódik a második világháború magyarországi befejezésével, hiszen az ország életének újraindításához nélkülözhetetlen feltétel volt a robbanóeszközökkel szennyezett területek megtisztítása a világégés szomorú örökségétől – emelte ki Vargha Tamás. Hozzátette: – Az önök feladata azonban még ma is tart, hiszen még mindig éles műveleteket hajtanak végre nap mint nap, a magyar polgárok biztonságának érdekében.

A tűzszerészek veszélyes munkájával akár ezen a hétvégén is megismerkedhetnek azok, akik ellátogatnak a pákozdi katonai emlékpark rendezvényeire, hiszen a létesítményben értékes múzeumi anyag és Tűzszerész Kert is várja az érdeklődőket.

Vargha Tamás azokra emlékezett, akik életüket áldozták feladataik teljesítése közben
Fotó: honvedelem.hu

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában