Mentési-oltási bemutató, boszorkányok seprűvel

2023.09.17. 14:00

„Tüzes” mulatsággal zárult az indián nyár Sárszentmihályon (galéria)

Pár csepp esővel, tűzoltóautók látványos és hangos felvonulásával, kisvonatos utazgatással kezdődött, majd látványos bemutatókkal, népszerű hazai színpadi előadók fellépéseivel folytatódott a Sárszentmihályi Mulatságok rendezvény, amely az idén a „tüzes” jelzőt is megkapta. Nem véletlenül, hiszen az önkormányzat mellett a Sárvíz Tűzoltó Egyesület is jelentős részt vállalt a szervezésből.

Feol.hu

Mentési-oltási bemutató Sárvíz Tűzoltó Egyesület módra

Fotó: Süle Zsuzsanna

A mihályi buszmegállókban szombaton délelőtt nagy volt a tolongás, de nem a nádasdladányi buszra, hanem a kisvonatra vártak a többnyire gyermekes családok, hogy a „bulijárgánnyal” feljussanak a mulatság helyszínére, a Liget utca végére. Ott aztán színes kavalkád várt mindenkit.

A gyerekek ingyenesen vehették igénybe a különböző játszóeszközöket: lánchintát, körhintát, dodzsemet, ugrálóvárat, és nagy volt a sor a rodeóbika környékén is. De a gyerkőcök szülei szintén széles e palettáról válogathattak a finom étkek és italok közül.

Dél körül magas lángok csaptak az ég felé, két autó is kigyulladt: no, szerencsére nem baleset történt, hanem a Sárvíz Tűzoltó Egyesület látványos mentési-oltási bemutatója jött sorra.

A dodzsem mindenki kedvence
Fotó: Süle Zsuzsanna

Aztán lassan megkezdődtek a színpadi programok a sátor alatt. Először a senior örömtáncosok mutatták be fiatalos produkciójukat, majd a kislángi Sweet Dreams Táncegyesület több korosztályt, köztük sárszentmihályi táncosokat is felvonultató látványtánca következett. A helyi boszorkányok seprűn érkeztek, de hogy, hogyan távoztak, azt már nem tudja meg senki! Majd Óber Andrea polgármester kisorsolta és kiosztotta az Európai mobilitási hét alkalmából megrendezett kerékpártotó szerencsés nyerteseinek járó értékes díjakat. A fődíj egy roller volt.

A legnagyobb tömeg talán akkor kerekedett a sátorban, amikor megérkezett az Irigy Hónaljmirigy bandája, akik szokásukhoz híven fergeteges műsorral készültek. Szabyest fellépésén több lány sikongatott, mint fiú, de talán ez is volt a cél. Majd a kedélyeket Pál Dénes baritonja csendesítette kicsit; a Roy & Ádám Trió pedig ismert és fülbemászó dallamokkal varázsolt valódi nagybetűs koncerthangulatot. Roy még a közönség soraiba is kimászott néhány ölelésért.

Ördögvilla (vagy rockvilla) – Irigy Hónaljmirigy fergeteges műsorral
Fotó: Süle Zsuzsanna

A mihályi mulatságot végül éjfélig tartó retródiszkó zárta, amelynek megvalósulásához a Masterplast is hozzájárult. A felejthetetlen élményekből csak az maradhatott ki, aki nem jött el…

Szerzők: Zelenák Tibor Tamás, V. Varga József

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában