II. Alba Regia Állásbörze

2023.09.29. 12:12

Több mint 400 ajánlattal várják a munkavállalókat a Sóstói Stadionban (galéria, videó)

Pénteken, vagyis ma 16 óráig több mint 400 ajánlattal várják a Sóstói Stadion rendezvénytermében az álláskeresőket, illetve azokat is, akik éppen most nem keresnek állást, de szeretnék felmérni a munkaerőpiaci kínálatot.

Borsányi Bea

A börze 16 óráig tart nyitva

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A tavaszi első után most rendezték meg a második Alba Regia Állásbörzét Székesfehérváron. Áprilisban mintegy 900 látogató fordult meg az eseményen, amelyre az előzetes felmérések alapján ma több mint ezer érdeklődőt várnak a nap folyamán. A börzére, ahogy azt Battyányi Csabától, a szervező Állás for You cég vezetőjétől megtudtuk, a régióból összesen 26 cég érkezett, közöttük állami cégek – így pl. a MÁV – és magáncégek egyaránt felállították standjaikat. Az érdeklődők találkozhatnak nyitott fizikai és szellemi pozíciókkal, amelyek között akadnak gyakornokoknak, pályakezdőknek és tapasztaltabb munkavállalóknak szóló ajánlatok is. – Tapasztalataink szerint az ilyen börzéken általában az érdeklődők fele talál magának megfelelő pozíciót. Sokan keresnek fix munkaidőben végezhető irodai munkát, ám ebben a tekintetben szűkebb a kínálat, mint amilyen a kereslet, árulta el Battyányi Csaba, aki azt is hozzátette, a gyártó cégek többsége viszont szinte folyamatosan keres úgynevezett operátorokat, magyarul betanított munkásokat.

Az állásbörzék nagy előnye, hogy munkavállaló és munkáltató között kötetlen beszélgetések folynak, a munkát keresők bátrabban teszik fel a kérdéseiket, mint egy állásinterjún, ahol ráadásul még a drukk miatti feszültség is oka lehet annak, hogy a pályázó nem tudja igazán megmutatni magát. Mindezeken felül egy helyen, egy időben akár több céget is meg lehet keresni egy-két óra alatt. A munkáltatók ugyanakkor személyesen is találkozhatnak az érdeklődőkkel, nem csak egy önéletrajz formájában. Ideális esetben pedig a két fél egymásra talál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában