Civil konferencia a Hiemer-házban

2023.09.28. 15:06

Több forrás áll a civil szervezetek rendelkezésére, mint eddig bármikor

Szakmai programokkal folytatódott a Civil Központok Országos Találkozója Székesfehérváron, a Hiemer-házban, melynek célja, hogy a hazánkban működő Civil Központok számára alkalmat biztosítsanak a tapasztalatcserére, hogy a hazai nonprofit szervezetek számára az irodák a legfrissebb információkat adhassák át.

Kecskés Zoltán

Fotó: Fehér Gábor / FMH

A szervezők részéről Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke köszöntötte a részvevőket. Beszédében megtisztelőnek nevezte, hogy ezen a fontos területen tevékenykedő közösségek találkozójának Székesfehérvár adhat otthont, ami egyben jó lehetőség is, hogy a civil szférát érintő aktualitások bemutatásra és megvitatásra kerüljenek. Zugor Zsuzsanna a szakmai együttműködés jelentőségét is kiemelte az idén tizenegyedik születésnapját ünnepló civil irodák hálózatának résztvevői között, ami átsegítheti a szférát a következő, nehezebb időszakon. Mint mondta, az elmúlt közel 20 évben az uniós forrásoknak köszönhetően nagy lendületet kapott a szektor, ugyanakkor kihívásokkal teli időszak elé néznek. A következő ciklus kiemelt feladatai közé sorolta a fiatalok bevonását, valamint a hálózat további fejlesztését.

Zugor Zsuzsanna, az Echo Innovációs Műhely elnöke
Fotó: Fehér Gábor / FMH

– Büszkék vagyunk arra, hogy a fehérvári civil közösség is értéke ennek a városnak. Olyan közösségről, közösségekről beszélünk, amelyek munkájukkal gazdagítják Székesfehérvárt! – hangsúlyozta köszöntőjében Róth Péter alpolgármester. Szavaihoz  Dancs Norbert, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának vezetője is csatlakozott, aki beszédében a civil központok munkáját méltatta.

Dancs Norbert, a Fejér Vármegyei Kormányhivatal Székesfehérvári Járási Hivatalának vezetője
Fotó: Fehér Gábor / FMH

A Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára az aktuális pályázati lehetőségeket ismertette előadásában. Szalay-Bobrovnicky Vince kiemelte, több forrás áll a civil szervezetek rendelkezésére, mint eddig bármikor. Ahogy fogalmazott: örvendetes hír, hogy a források nem csökkentek, hanem bővültek. Különösen igaz ez a NEA-ra, ami 11-ről 14 milliárdra emelkedett. A Városi Civil Alapot pedig 4,8 milliárdra írtuk ki – mondta. A helyettes államtitkár hangsúlyozta, hogy az október 2-án 12 óráig lehet pályázni a Városi Civil Alapra, majd néhány órával később, 14 órakor jelennek meg a Nemzeti Együttműködési Alap első pályázati kiírásai.

Szalay-Bobrovnicky Vince, a Miniszterelnökség civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára
Fotó: Fehér Gábor / FMH

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában