Hét napirendi pontot tárgyalnak

2023.09.25. 21:00

Szerdán ülésezik Pusztaszabolcs testülete

Szeptember 27-én, szerdán 16:30 órától a polgármesteri hivatal üléstermében tartja soron következő nyílt képviselő-testületi ülését Pusztaszabolcs önkormányzata.

Héjj Vivien

Napirend előtt a jelenlévők tájékoztatást hallhatnak a két ülés közti eseményekről, intézkedésekről, valamint az átruházott hatáskörben hozott döntésekről. A kérdések és interpellációk után első napirendi pontként a jelenlévők tájékoztatást hallhatnak a városi óvoda és bölcsőde 2023/2024. nevelési évének indításáról, majd az intézmény előző évi beszámolójáról tárgyal a testület.

Napirendre kerül az iskolai felvételi körzethatárok véleményezése, továbbá az avar és kerti hulladék égetés ismételt engedélyezéséről is tárgyal a testület. A tervezet szerint havonta egy alkalommal, a hónap első szerdáján lehetne avart és kerti hulladékot égetni.

A jelenlévők tájékoztatást hallhatnak továbbá az önkormányzati főzőkonyha ellenőrzéséről. Az illetékes hivatal szakemberei szeptember 5-én végeztek ellenőrzést a konyhán, ahol mindent az előírásoknak megfelelőnek találtak.

Utca átnevezéséről is dönt a testület. Az előterjesztés szerint Kiss István sepsiszentgyörgyi ügyvéd kérelemmel fordult az önkormányzat felé, melyben tudatta: Gubicza Tibor közreműködésével könyvet ír ifjabb Kun Péterről, az Edda zenekar pusztaszabolcsi születésű, fiatalon elhunyt gitárosáról, és javasolja, hogy a pusztaszabolcsi Adonyi út nevezze át a testület Kun Péter utcává. A határozati javaslat szerint a testület nem támogatja az átnevezést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában