Megdobbant Székesfehérvár szíve

2023.09.28. 07:00

Randevú a Damniczki Cukrászdánál (videó, galéria)

A VI. Civil Központok Országos Találkozójának Székesfehérvár ad otthont szeptember 27. és 29. között, melynek szerdai nyitónapján igazi meglepetés várta a „randevú" résztvevőit. Az már csak hab volt a tortán – mint megtudtuk –, hogy a Turizmus Világnapja alkalmából éppen városnéző túrán résztvevő érdeklődők is belecsöppentek a villámcsődületbe: táncos flashmob volt a Damniczki Cukrászda előtt!

Kecskés Zoltán

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A különleges megmozduláson a Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya, az ÁSZ, valamint az ország 20 civil központjának képviselői is részt vettek, ahol a vízivárosi ovis néptánccsoport gyerkőcei adtak műsort. A Fejér Vármegyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ irodavezetőjétől, Berdó-Kovács Erikától megtudtuk, hogy a rögtönzött műsorral szerették volna megmutatni a találkozó vendégeinek, hogy egy székesfehérvári séta több annál, mint ikonikus épületek és helyszínek sora és csupa történelem. A megyeszékhely egy olyan város, melynek lakói büszkék történelmi múltjukra és be is töltik élettel ezt a teret.

– Nagy büszkeséggel tölt el bennünket, hogy mi adhatunk otthont ennek a nagyszabású rendezvénynek. Egy igazi kuriózum ez számunkra! Már az első, Salgótarjánban rendezett esemény óta arra vártunk, hogy mi is házigazdák lehessünk. Boldogok vagyunk, hogy eljött ez a pillanat! A flashmobbal kedveskedni szerettünk volna a résztvevőknek a történelmi belvárosban és megmutatni, ahogy a szlogen is tartja: „tele vagyunk élettel”. A Turizmus Világnapi Tourinform Iroda program, pedig egy non plusz ultrája volt az egésznek. 

Nagyon örülünk, hogy más is részesülhetett az élményben – mondta a FEOL-nak Berdó-Kovács Erika, aki elárulta azt is, hogy a többnapos rendezvényen a vármegyei központok és az országos civil szervezetek vezetői, képviselői szakmai előadásokon, kerekasztal-beszélgetéseken cserélhetnek tapasztalatot, ismerhetik és vitathatják meg a szférát érintő aktualitásokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában