Korszerű körülmények

2023.09.02. 13:00

Nyüzsgő gyereksereg kezdte meg a tanévet Pusztaszabolcson is

A végéhez ért a pusztaszabolcsi József Attila Általános Iskola felújítása, melyet pénteken, az iskola tanévnyitó ünnepségén adott át Mészáros Lajos országgyűlési képviselő, Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Kalamán Ferencné, a Dunaújvárosi Tankerületi Központ gazdasági vezetője, Gódi Katalin, az intézmény igazgatója és Tüke László intézményvezető helyettes.

Feol.hu

Fotó: Molnár Krisztián/facebook

Molnár Krisztián közösségi oldalán emlékeztetett rá: egy 585 millió forintos pályázat kapcsán újulhatott meg a Lapos épület, korszerű tantermekkel bővült az iskola, amit még 2021. szeptember elsején vehettek birtokukba a gyerekek.  

"Majd további 80 millióból sor kerülhetett a régi iskolaépület földszinti padlózatának és vizesblokkjának cseréjére, ez a projekt pedig 2022. tavaszán fejeződött be. Tavasszal megérkeztek az új eszközök is mintegy 80 millió forint értékben. Ennek során többek között udvari játszótéri elemek, interaktív kijelzők; tanulói tabletek; laptopok; digitális kiegészítők, alsós tantermekbe csoportszőnyegek és babzsákfotelek kerültek beszerzésre, a teljes intézmény tekintetében 90 %-ban megvalósulhatott a bútorzat cseréje, új tanulói székek és asztalok, új szekrények, folyosói padok, számítógépasztalok, tanári asztalok és székek érkeztek, a technika tanteremben pedig kialakításra került a tankonyha." - írta posztjában a vármegyei közgyűlés elnöke, majd hozzátette: mára teljes egészében megújulhatott az intézmény. Mint írta, egy 2019-ben megvalósult pályázatnak köszönhetően, közel 120 millió forintos támogatásból már korábban megvalósult az iskola energetikai korszerűsítése, így teljes egészében korszerű, színvonalas, a kor elvárásainak megfelelő, 21. századi körülmények között kezdhetik meg a diákok az idei tanévet.  

A helyszínen készült fotók a bejegyzésre kattintva megtekinthetők:

Simonné Zsuffa Erzsébet polgármester közösségi oldalán pedig örömét fejezte ki, hogy az általános iskola gyerekseregét egy uniós pályázat jóvoltából egy vadonatúj játszótér is fogadta pénteken. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában