Felajánlás

2023.09.18. 15:00

Ne dobjuk ki, a fehérvári állatotthonnak kincs lehet!

A Herosz Fehérvári Állatotthon köszönetét fejezte ki közösségi oldalán mindazoknak, akik adományaikkal segítenek életben tartani az otthont, hogy ne kerüljön veszélybe a működése. Újabb lehetőséggel élhetnek a segíteni vágyók, most főképp az iskolákban dolgozók, illetve a diákok, akik a felhívást eljuttathatják tanáraikhoz. Mondjuk, hogy segíthetnek!

Horváth-Buthy Lilla

Fotó: Fehér Gábor

Az állatotthon gyűjtőládájába rendszeresen érkeznek felajánlások, köztük élelmiszerek, de olyan gyógyszerek is, melyeket mi emberek már kidobásra ítélnénk. A lejárt szavatosság ellenére (sokszor egy szemcsepp szavatossági ideje mindössze pár hónap felbontás után) bizony nagy hasznát vehetik az önkéntesek a hatóanyagoknak. Várják tehát a szem-és fülcseppeket is, Betadine vagy bármilyen fertőtlenítésre használható oldatot. 

Mint mai posztjukban fogalmaztak: "Nagyon jól esnek azok a bátorító üzenetek, melyeket kapunk, a hétköznapok bizony sokszor nehezek, megviselnek bennünket, hogy látjuk mennyi kidobott állat van, de az ilyen apró figyelmességek is segítenek bennünket abban, hogy túllépjünk a nehézségeken." 

Ugyanezen analógia alapján most az iskolavezetőkhöz fordulnak az otthon dolgozói: olyan takarító-és fertőtlenítőszereket fogadnának be, aminek ők még nagy hasznát vennék, viszont az iskolában már nem lehet felhasználni, mert a dátumozás szerint,  hamarosan lejár, vagy már lejárt a szavatossága. Az ötlet egyébként a Fehérvári vagyok! népszerű Facebook-csoport egyik tagjától származik, a felhívás, amit már a Herosz fogalmazott meg, így szól:

"Tisztelt fehérvári iskolavezetők! Van esetleg Önöknél, a takarítónénik felügyelete alatt olyan fertőtlenítőszer (még a COVID idejéről), aminek ebben a hónapban vagy mostaniban jár le a szavatossága? Esetleg már lejárt? Kérjük szépen ne dobják ki! Nálunk az állatok körül nagy szükség van/volna rájuk....Szeretettel látjuk a telephelyünkön a diákokat! Kérjük szépen, érkezés előtt írjanak, hogy a hírt ki tudjuk tenni napi pozitív rovatunkba!"

Takarodó út 5. a "lakcím", számos befogadásra váró kisállat otthona, ide várják a kíváncsi diákcsoportokat, előzetes bejelentkezés után pedig az örökbefogadókat is. Az adománydobozba pedig bárki elhelyezheti felajánlását, biztosan eljut minden a "végpontig", azaz a hálás bundásokig. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában