Az első csapatok már reggel 8-tól a helyszínen voltak

2023.09.30. 17:00

Nagy sikert aratott az idei kápolnásnyéki Mihály-napi Vigasság

Még javában rotyogtak a bográcsban készült ételek a kápolnásnyéki Mihály-napi Vigasságokon, amikor a helyszínre érkeztünk. Mint megtudtuk 25 csapat mérte össze főzőtudományát, amiről aztán a zsűri döntött.

Déri Brenda

A többség már 'régi motoros' lévén felkészülten érkezett a főzőversenyre

Fotó: Déri Brenda / FMH

Az idei immáron a 23. alkalma volt annak, hogy Kápolnásnyék Mihály-napi Vigasságokat rendez, mely ez idő alatt igencsak kinőtte magát és a polgármester, Podhorszki István szerint már a tópart egyik legnagyobb rendezvénye. A ’bemelegítés’ pénteken kezdődött Pál Dénes, Hevesi Tamás és az Irigy Hónaljmirigy produkciójával, majd ezt követték a szombati egész napos programok, amelyek közül azért némileg kiemelkedett a sokakat odavonzó főzőverseny. Az első csapatok már reggel 8-tól a helyszínen voltak, hogy felkészüljenek. Szép lassan előkerültek az üstök, a fakanalak és minden belevaló, amit aztán az ételbe szántak. Majd amikor úgy érezték a versenyzők, hogy elkészültek az étkek megkóstoltattak a zsűritagokkal, akik között helyet kapott Pikács Árpád és Katona András, a Séfek Séfe főzőműsor döntősei.

A kilátogatókat Podhorszki István, Kápolnásnyék polgármestere köszöntötte. 
Fotó: Déri Brenda / FMH

A hivatalos megnyitóra szombat délután került sor, mely során Podhorszki István polgármester elmondta, hogy nagyon örül a hatalmas érdeklődésnek és, hogy ennyi helyi lakos kilátogatott a Mihály-napokra, amelyet hosszas szervezői munka előzött meg. Majd a jelenlévők figyelmébe ajánlotta a szombat esti lézershowt, ami a honfoglalást mutatja be.

A Gettó Gulyás csapata éppen készült bemutatni az ételét a zsűritagoknak. 
Fotó: Déri Brenda / FMH

Ami pedig a szombati további programokat illeti, zenés és táncos produkciók is egyaránt voltak, valamint Dolhai Attila és a Neoton Família sztárjai is fellépnek a vigasságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában