Módosított menetrend, járat kimaradás és vonatpótló buszok

2023.09.06. 13:30

Mentesítő gyorsvonatokat indít hétvégére Veszprémbe a MÁV, valamint a hónap második felétől pályakarbantartási munkálatok kezdődnek, ami Székesfehérvárt is érinti

Mentesítő gyorsvonat közlekedik Veszprém és Budapest - Déli pályaudvar között szeptember 8-tól 10-ig, melynek oka, hogy a hétvégi kulturális programok miatt vélhetően megnövekedik az utasforgalom – hívta fel a MÁV tájékoztatására a figyelmet az ÖKK.

Déri Brenda

Illusztráció!

Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap

A MÁV-START Zrt. a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa rendezvénysorozathoz kapcsolódóan érezte szükségesnek intézkedését, valamint tájékoztatásukban arra is kitértek, hogy a jövő héten, valamint szeptember második felében folytatódnak a pályakarbantartási munkák a Székesfehérvár - Budapest közötti szakaszon. Emiatt szeptember 12-ről 13-ra virradó éjszaka Budapest-Kelenföld - Székesfehérvár állomások között a 30a Budapest - Székesfehérvár vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. Budapest-Kelenföld - Székesfehérvár, Gárdony - Székesfehérvár és Székesfehérvár - Gárdony állomások között pedig vonatpótló autóbuszok szállítják majd az utasokat.

Mint részletesen írják a szeptember 12-én, kedden a Budapest-Déliből 23.40 órakorinduló 4578 sz. S30-as személyvonat esetében Gárdony – Székesfehérvár, a 0:40 órakor a Budapest-Déliből induló 4570 számú S30-as személyvonat esetében Budapest-Kelenföld – Székesfehérvár, míg a 3.14 órakor induló 4719 számú S30-as személyvonat esetében Székesfehérvár - Gárdony állomások között vonatpótló autóbuszok szállítják az utasokat.

Ami a hónap második felét illeti szeptember 15-től 17-ig, 22-től 24-ig és szeptember 29-től október 1-ig Ferencváros – Budapest-Kelenföld állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 30a Budapest – Székesfehérvár vasútvonalon a hirdetményben szereplő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A 3598 számú vonat a fenti napokon nem közlekedik.  Szeptember 16-tól 17-ig, 23-tól 24-ig és szeptember 30-tól október 1-ig az S36-os személyvonatok Kőbánya-Kispest és Budapest-Kelenföld állomások között nem közlekednek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában